Tortas su obuoliniu-grietininiu kremu - be galo skanus

AUTORIUS:
ĮVERTINKITE:
(BALSAVO: 13)
Porcijų skaičius: 8
Paruošimo laikas: Apie 1 val.
ĮVERTINKITE:
(BALSAVO: 13)
Tortas su obuoliniu kremu
Tortas su obuoliniu kremu
Tortas su obuoliniu kremu
Autorius apie receptą: Tortas pagamintas labai spontaniškai ir pavyko labai skaniai! Ruošiau 20 cm skersmens formoje. Tortas pagamintas labai spontaniškai ir pavyko labai skaniai! Ruošiau 20 cm skersmens formoje. Andželika
AKCIJOS:
TAIP
NE
Paspaudus šį mygtuką galite išjungti arba įjungti akcijų ingredientams rodymą
INGREDIENTAI:
Porcijų skaičius: 8
Tešlai:
140 gramų miltų
100 gramų sviesto (šalto)
80 gramų cukraus
1 vienetas kiaušinių trynių
1 šaukštelis vanilinio cukraus
0.5 šaukštelio kepimo miltelių
Pagrindui:
450 gramų sluoksniuotos tešlos
Kremui:
600 gramų obuolių
240 gramų grietinės
120 gramų cukraus
120 gramų sviesto (minkšto)
2.5 šaukšto citrinų sulčių
0.5 šaukštelio vanilinio cukraus
PARUOŠIMO BŪDAS:
Paruošimo laikas: Apie 1 val.
1.
Kremui obuolius supjaustyti mažais gabalėliais, berti cukrų, truputį vandens, citrinos sulčių ir pavirti ant nedidelės ugnies, kol jie suminkštės. Elektriniu trintuvu sutrinti į tyrelę ir į dar karštą įmaišyti sviestą. Palikti atvėsti. Į atvėsusį įmaišyti grietinę ir vanilinį cukrų. Padėti į šaldytuvą.
2.
Tešlai trynį išplakti su cukrumi. Šaltą sviestą sukapoti, berti miltus ir kepimo miltelius, supilti išplaktą trynį ir suminkyti tešlą. Padėti į šaldytuvą pusvalandžiui.
3.
Atvėsintą tešlą padalinti į 3 dalis. Iš kiekvieno iškočioti 21 cm skersmens apksritimą, subadyti šakute. Kiekvieną tešlos lakštą kepti iki 200 C laipsnių įkaitintoje orkaitėje po 6 - 8 minutes, kol paruduos. Dar karštus apipjaustyti iki 20 cm skersmens. Nupjautos tešlos dalys liks trupiniams.
4.
Iš lsuoksniuotos tešlos išpjauti 21 cm skersmens 3 apskritimus. Kiekvieną subadyti šakute ir kepti iki 200 C laipsnių įkaitintoje orkaitėje 9 - 10 minučių, kol pagels. Dar šiltus apipjaustyti iki 20 cm skersmens.
5.
Kai visi lakštai bus jau atvėsę galima surinkti tortą. Ant lėkštės dėti sluoksniuotos tešlos lakštą, tepti kremo, tuomet naminės tešlos lakštą, kremo ir t.t.. Viršų ir kraštus aptepti kremuir pabarstyti trupiniais. Dėti į šaldytuvą 4 valandoms. Puošti, kaip patinka.
Skaityti komentarus
Spausdinti
Komentarai (2)
Jurga
2018-10-05 17:12
Vakar gaminau šį tortą,taip skaniai jis mums atrodė nuotraukoje.Iskilo didelis klausimas dėl naminės tešlos,ar tikrai teisingai užrašytos produktų proporcijos??jinai birėjo,nesikočiojo,teko pirštais formuoti ovalą skardoje...ir kaip reikėjo išplakti vieną trynį su tiek cukraus?žodžiu kažkaip pagaminau,šiandien ragausim,tik bijau,kad ne per saldus,nes dėjau antaninius obuolius.. ATSAKYTI
Rita
2018-10-06 08:23
Proporcijos tikrai tokios, kaip nurodė recepto autorė, beminkant sviestas turėtų sulipinti tešlą :) Galite pabandyti pačios Andželikos paklausti jos puslapyje, gal kažką daugiau galės patarti dėl tešlos :) ATSAKYTI
Ką dabar gaminame:
viskas
kūčių patiekalai
kalėdų patiekalai
karšti patiekalai
pyragai, kepiniai
užkandžiai
Daugiau
Kraunama...
Kontaktai

Turinio klausimais rašykite:

[email protected]

(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)

Reklama

Reklamos klausimais rašykite

[email protected]

(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)

tiPRO grupės dalis