Autorius apie receptą:
Skonis tikrai puikus, nėra per saldžios. Aš spėjau paragauti tik vieną, nes visos kitos atsidūrė vyro ir vaikų pilvuose. Miltų tešloje nėra daug, bet voliojamos tarp rankų ir
Skonis tikrai puikus, nėra per saldžios. Aš spėjau paragauti tik vieną, nes visos kitos atsidūrė vyro ir vaikų pilvuose. Miltų tešloje nėra daug, bet voliojamos tarp rankų ir formuojamas rutuliukas padaro tokia plutelę, kurios dėka neprisigeria spurgos riebalų, o vidus būna minkštas. Niekada į spurgas nepilu jokio brendžio nei degtinės ir tikrai neprigeria riebalų. Pabandykite!
(...daugiau)(...mažiau)Odeta, Samčio užrašai
AKCIJOS:
Rodytiakcijas
TAIP
NE
Paspaudus šį mygtuką galite išjungti arba įjungti akcijų ingredientams rodymą
INGREDIENTAI:
Porcijų skaičius: 10
300 vienetų
varškės
1 vienetas
kiaušinių
1 vienetas
bananų
5 šaukštai
miltų
2 šaukštai
cukraus
Kepimui:
1 litras
aliejaus
Pabarstymui:
šiek tiek
cukraus pudros
PARUOŠIMO BŪDAS:
Paruošimo laikas: Apie 30 min.
1.
Varškę ištrinti su cukrumi, įmušti kiaušinį, dėti sutrintą bananą ir gerai išmaišyti. Berti miltus ir maišyti. Tešla turi būti lipni ir tiršta, jei maišosi lengvai, berkite dar miltų. Tešla turi būti beveik minkoma, bet dar maišoma šaukštu.
2.
Puode, kuriame virsime spurgas įkaitiname aliejų.
3.
Tešlą imame drėgnomis rankomis ir formuojame graikiško riešuto dydžio spurgytes.
4.
Verdame įkaitintame aliejuje iki gražios spalvos ir, kad vidurys būtų iškepęs. Man užtrunka apie 7 minutes.