Avietiniai ledai su šokoladu

AUTORIUS:
Aušra
ĮVERTINKITE:
(BALSAVO: 31)
ĮVERTINKITE:
(BALSAVO: 31)
Avietiniai ledai su šokoladu
AKCIJOS:
TAIP
NE
Paspaudus šį mygtuką galite išjungti arba įjungti akcijų ingredientams rodymą
INGREDIENTAI:
4 stiklinės šviežių aviečių
1/4 stiklinės cukraus (avietėms)
1 stiklinė cukraus (ledams)
1 stiklinė pieno
2 stiklinės riebios grietinėlės
5 kiaušinių tryniai
150 g tamsaus šokolado, susmulkinto gabalėliais
PARUOŠIMO BŪDAS:
1. Į šaldiklį įstatyti plastikinį sandariai užsidarantį 1 L talpos indą ir palikti, kad jis gerai įšaltų.
2. Į vidutinio dydžio puodą sudėti avietes ir ¼ stiklinės cukraus. Puodą uždengti ir virti ant silpnos ugnies maždaug 20 minučių, laikas nuo laiko vis pamaišant. Virtas avietes pertrinti per tankų sietelį, išspaudžiant visas sultis, kol sietelyje liks tik sausi kauliukai.
3. Sietelį išplauti – jo reikės vėliau.
4. Į didoką dubenį supilti grietinėlę.
5. Atskirame dubenėlyje išplakti kiaušinių trynius.
6. Į nedidelį puodą supilti pieną ir 1 stiklinę cukraus. Pakaitinti ant silpnos ugnies, kol pradės kilti garai. Puodą nukelti. Plona srovele pilti karštą piena į išplaktus trynius, tuo pat metu juos visą laiką intensyviai plakant šluotele. Kai visas pienas bus supiltas į trynius, perpilti viską į tą patį puodą, kuriame kaitintas pienas ir kaitinti ant silpnos ugnies, pastoviai maišant, kol pieno ir kiaušinių masė pradės tirštėti ir, įkišus į ją švarų šaukštą, jo paviršius pasidengs plona kremo plėvele.
7. Pakaitintą kiaušinių ir pieno mišinį perkošti per tankų sietelį į dubenį su grietinėle. Viską gerai išmaišyti.
8. Supilti aviečių tyrę. Išmaišyti.
9. Dubenį uždengti plėvele ir įstatyti į šaldytuvą visai nakčiai arba 4-5 valandoms, kad ledų mišinys gerai atšaltų.
10. Atšalusį ledų mišinį pilti į ledų gaminimo mašiną ir sukti apie 30 minučių arba tol, kol ledai sutirštės, priklausomai nuo ledų mašinos šaltumo ir galingumo.
11. Kol ledai sukasi, mikrobanginėje krosnelėje arba ant karštų garų ištirpinti šokoladą.
12. Iš šaldiklio išimti įšalusį indą, į kurį bus dedami ledai. Ant indo dugno privarvinti skysto šokolado, jį šaukštu visaip prikringeliuojant. Prisilietės prie šaltos plastmasės, šokoladas iškart sukietės.
13. Kai ledai mašinoje bus paruošti, dėti juos sluoksniais į paruoštą šaltą indą, tarp ledų sluoksnių vis prikringeliuojant skysto šokolado.
14. Sudėjus visus ledus ir visą šokoladą, indą sandariai uždengti ir įstatyti į šaldiklį, kad ledai pilnai sukietėtų.
AUTORIUS: Aušra
Rašyti komentarą
Spausdinti
Komentarai
Ką dabar gaminame:
viskas
valgome sveikiau!
karšti patiekalai
sriubos
užkandžiai
pyragai, kepiniai
salotos, mišrainės
Daugiau
Kraunama...
Kontaktai

Turinio klausimais rašykite:

[email protected]

(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)

Reklama

Reklamos klausimais rašykite

[email protected]

(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)

All Media Digital