Skaniausia turkiška baklava

AUTORIUS:
ĮVERTINKITE:
(BALSAVO: 9)
Porcijų skaičius: 12
Paruošimo laikas: Daugiau nei 1 val.
ĮVERTINKITE:
(BALSAVO: 9)
Skaniausia turkiška baklava
Skaniausia turkiška baklava
Skaniausia turkiška baklava
Autorius apie receptą: Baklava yra toks saldumynas, kurio atsivalgyti tiesiog neįmanoma. Ji tokia skani, jog apsiriboti pora gabalėlių būtų nuodėmė… Šios turkiškos baklavos skoniui duodu visus 10 Baklava yra toks saldumynas, kurio atsivalgyti tiesiog neįmanoma. Ji tokia skani, jog apsiriboti pora gabalėlių būtų nuodėmė… Šios turkiškos baklavos skoniui duodu visus 10 balų nė nesvarstydama! Gaminant baklavą svarbiausia pamažu aplieti karštą kepinį šaltu sirupu, o ne atvirkščiai. Kadangi ši baklava turkiška, tad medus į sirupą neįeina. Jei norite į baklavą galite dėti daugiau riešutų, bet mano parašyta pistacijų ir graikinių riešutų proporcija buvo ideali. Nepamirškite panaudoti cinamono, jis baklavai suteikia subtilų poskonį, kuris puikiai tinka šiam kepiniui. Beje, baklavai galite naudoti ir paprastą sviestą, tik jį išlydykite mikrobangėje, nors man asmeniškai baklava skanesnė su Ghee sviestu.
Kai pirksite tešlą baklavai, būtinai atkreipkite dėmesį, kiek pakuotėje yra Filo tešlos lapų (kartais ant pakuotės būna nurodyta, jog lapai stori ir tarkim tik 5 vienetai, su tokia kepti nebandžiau, tad negarantuoju, kad gausite tą patį rezultatą). Aš naudojau 24 labai plonyčius lapus ir rezultatas, kaip jau minėjau – nuostabus. Skanaus!
(...daugiau) Liucija
AKCIJOS:
TAIP
NE
Paspaudus šį mygtuką galite išjungti arba įjungti akcijų ingredientams rodymą
INGREDIENTAI:
Porcijų skaičius: 12
454 gramai filo tešlos
Pertepimui:
250 gramų ghee sviesto
Įdarui:
210 gramų graikinių riešutų
160 gramų pistacijų (nesūdytų, be lukšto)
1 šaukštelis cinamono
Sirupui:
420 mililitrų vandens
400 gramų cukraus
2 šaukštai citrinų sulčių
PARUOŠIMO BŪDAS:
Paruošimo laikas: Daugiau nei 1 val.
1.
Jeigu pirkote šaldytą Filo tešlą, tuomet reikėtų ją palikti atitirpti šaldytuve pernakt (neišimant iš pakuotės). Po to, išimti iš šaldytuvo bent 1 ar 2 h prieš gaminant baklavą (neišimant iš pakuotės), kad tešla būtų kambario temperatūros.
2.
Sirupui į puodą storesniu dugnu supilame vandenį, cukrų, išmaišome ir kaitiname ant vidutinės ugnies, kol užverda, vis pamaišome. Kai sirupas užverda, sumažiname ugnį iki silpnos, supilame citrinos sultis ir vis maišant kaitiname 15 min, kol sirupas šiek tiek sutirštėja. Tada nukeliame nuo ugnies, paliekame visiškai atvėsti.
3.
Įdarui graikinius riešutus sudedame į plastikinį maišelį ir sudaužome virtuviniu plaktuku, kol lieka tik smulkūs riešutų gabalėliai. Su pistacijomis padarome tą patį. Po to riešutus sudedame į vieną indą ir sumaišome su cinamonu.
4.
Kepimo formą, kurioje kepsite, patepkite Ghee sviestu. Aš naudojau 2 kepimo formas, bet kepimo forma priklauso nuo to, kokio dydžio yra Jūsų Filo tešlos lapai. Maniškiai buvo dideli, tad lapus perpjoviau perpus. Galite naudoti ir 1 didelę kepimo formą.
5.
Baklavos formavimas – imame 2 Filo tešlos lapus, dedame ant kepimo formos vieną ant kito (jei lapai per dideli, galite apipjaukite kraštus), tada naudodami konditerinį teptuką aptepame tik antrąjį lapą, po to dedame vėl 2 tešlos lapus, vėl aptepame sviestu, vėl 2 lapai, vėl sviestas, taip sudedame 12 Filo tešlos lapų. Nepamirškite kiekvieną kartą imdami naujus tešlos lapus uždengti likusius truputį drėgnu virtuviniu rankšluostėliu, kitaip jie labai greitai sudžius ir pradės trupėti. Sudėję 12 lapų ir aptepę sviestu 12-ąjį ant jo tolygiai paskirstome riešutus. Po to vėl dedame 2 tešlos lapus, aptepame sviestu ir sudedame likusius Filo tešlos lapus, kas antrą lapą patepdami sviestu. Antrajai baklavos daliai turėtumėte sudėti vėl 12 lapų. Iš viso turėtų būti 24 lapai. Paskutinįjį lapą taip pat patepame sviestu.
6.
Baklavą supjaustome į kvadratėlius arba deimanto formos gabalėlius ir kepame iki 175 laipsnių įkaitintoje orkaitėje ~40-45 min, kol baklava šiek tiek apskrunda. Jei norite galite pabaigoje kepimo padidinti temperatūrą, kad baklavos viršus labiau apskrustų.
7.
Iškepusią baklavą išimame iš orkaitės ir iškart apšlakstome šaltu sirupu. Geriausia apšlakstyti pamažu, naudojant šaukštą. Tada baklavą dedame atgal į orkaitę 3 minutėms, kad įsigertų sirupas. Po to išimame iš orkaitės ir paliekame baklavą visiškai atvėsti. Ragaujame jau atšalusią.
8.
Jei Jūsų Filo tešla turi mažiau nei 24 lapus, tuomet nieko tokio, tiesiog dėkite pusę pagrindui ir pusę ant viršaus, kad tarp riešutų sluoksnio būtų vienodas skaičius Filo tešlos lapų. Baklavą laikykite kambario temperatūroje, jos nereikia papildomai uždengti. Jei laikysite šaldytuve, baklava prisigers drėgmės ir taps minkšta, įmirks ir praras traškumą.
Skaityti komentarus
Spausdinti
Komentarai (7)
Laura
2019-02-02 08:59
Ghee sviestas kur jo rasti? ATSAKYTI
Liucija
2019-02-03 03:55
Ghee sviesto turėtumėte rasti visuose didžiuosiuose prekybos centruose :) Arba dar būna pirkti gurmaniškose parduotuvėlėse. ATSAKYTI
as
2018-12-15 09:01
o tai kada deti riedutus_
kazkaip sitai praslydo... ATSAKYTI
Simona
2018-12-15 19:51
Įdėmiai paskaitykite 5 žingsnį apie formavimą: sluoksniuojama 12 tešlos lapų su sviestu, tada riešutai :) ATSAKYTI
Klausimas
2018-09-19 14:17
Kodėl būtent ghee sviestas? Kitur receptuose rašo tiesiog sviestas, tai iškyla klausimas kodėl ghee? su natūraliu neskanu ar per daug riebu? :) ATSAKYTI
LaMaistas.lt redakcija
2018-09-19 14:22
Ghee sviestas yra šiek tiek stipresnio skonio už įprastą, tad suteikia baklavai daugiau skonio atspalvių. Bet drąsiai galite naudoti ir paprastą sviestą, jis tikrai tinka. Paprastas sviestas yra dar netgi šiek tiek mažiau riebus už ghee sviestą :) ATSAKYTI
Liucija
2018-09-20 21:25
Iš mano patirties, baklavai geriausia naudoti ghee sviestą, jis neturi "sviestiško" poskonio, negu, kad naudojant paprastą išlydytą sviestą. Žinoma, galite naudoti paprastą sviestą, bet baklava jau nesigauna tokia skani, kaip naudojant ghee. Šiek tiek paprasto sviesto naudoju nebent tuo atveju, jeigu pritrūko ghee keliems paskutiniams lapams sutepti. Kitu atveju net nekepu baklavos :) ATSAKYTI
Ką dabar gaminame:
viskas
velykiniai patiekalai
valgome sveikiau!
karšti patiekalai
sriubos
užkandžiai
pyragai, kepiniai
salotos, mišrainės
Daugiau
Kraunama...
Kontaktai

Turinio klausimais rašykite:

[email protected]

(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)

Reklama

Reklamos klausimais rašykite

[email protected]

(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)

All Media Digital