Autorius apie receptą:
Vasarą, kai šilta, norisi atsigaivinti. Žinau, geriausias variantas vanduo, bet kartais norisi ko nors gaivesnio. Siūlau pasigaminti naminio limonado. Iš 2 apelsinų paruošto
Vasarą, kai šilta, norisi atsigaivinti. Žinau, geriausias variantas vanduo, bet kartais norisi ko nors gaivesnio. Siūlau pasigaminti naminio limonado. Iš 2 apelsinų paruošto gėrimo išeina 4,5 l. užtruksite vos 15 min, tik žinoma reiks iš anksto užsišaldyti apelsinų.
(...daugiau)(...mažiau)Ingrida, Kviečiu į virtuvę
AKCIJOS:
Rodytiakcijas
TAIP
NE
Paspaudus šį mygtuką galite išjungti arba įjungti akcijų ingredientams rodymą
INGREDIENTAI:
Porcijų skaičius: 10
4.5 litro
vandens
500 gramų
cukraus
2 vienetai
apelsinų
15 gramų
citrinos rūgšties
PARUOŠIMO BŪDAS:
Paruošimo laikas: Apie 20 min.
1.
Apelsinus nuplauname su soda ir užšaldome.
2.
Sušalusius aplesinus supjaustome, sumalame, užpilame 1/3 vandens. Paliekame pastovėti apie 10 min (ilgiau nereikia, nes gali skystis apkarsti).
3.
Supilame likusį vandenį, suberiame cukrų ir citrinos rūgštį. Gerai išmaišome ir atsigaiviname.