Žavingai paprastas ir be galo skanus karamelinis - šokoladinis maskarponės tortas
ĮVERTINKITE:
(BALSAVO: 3)
ĮVERTINKITE:
(BALSAVO: 3)
Žavingai paprastas ir be galo skanus karamelinis - šokoladinis maskarponės tortas
Autorius apie receptą: Saldumynų vaikystėje atsivalgiau iki valios, o pasibaigus vaikystei pasibaigė ir saldaus skonio pomėgis. Bet gaminti juos kitiems labai mėgstu ir karts nuo karto gimtadienio ar (...daugiau) Renata, KumutesVirtuve.lt
INGREDIENTAI:
Porcijų skaičius: 10
Tešlai:
5 vienetai kiaušinių
5 šaukštai cukraus
5 šaukštai miltų
1 šaukštas kakavos
Kremui:
500 gramų maskarponės sūrio
1 skardinė karamelizuoto kondensuoto pieno
1 žiupsnelis druskos
Sirupui:
0.5 stiklinės vandens
1 šaukštas rudasis romas
1 šaukštas rudojo cukraus
Glajui:
100 gramų juodojo šokolado
50 gramų sviesto
Pabarstymui:
šiek tiek lazdyno riešutų
šiek tiek šokoladiniai traškiai
šiek tiek šokoladinių pabarstukų
PARUOŠIMO BŪDAS:
Paruošimo laikas: Apie 1 val.
1.
Tešlai produktus sudedu į virtuvinio kombaino indą su S peiliais ir plaku, kol kakava įsimaišo ir cukrus pilnai ištirpsta. Tuomet sudedu 5 v. š. kvietinių miltų ir vėl plaku apie 3-4 minutes. Tešlą supilu į silikoninę torto formą, ją dedu į orkaitę, įjungiu 180 C ir kepu apie 35-40 minučių. Biskvitą kepu dieną prieš planuojamą torto gamybą. Iškepusį biskvitą atvėsinu ir palaikau ant stalo, kad truputėlį apdžiūtų.
2.
Ilgu aštriu peiliu supjaustau į tris dalis ir pertepu kremu pagamintu iš kremo produktų sumaišytų virtuvinio kombaino plakikliu. Biskvitų nelaistau, jei tortui lieka bent 24 h subrendimui, jei planuojamas greitesnis valgymas, tuomet pasigaminu sirupo supilu į puodą ir kaitinu, kol cukrus ištirpsta ir atvėsinu.
3.
Tortą formuoju formoje su nuimamais bortais. Dedu vieną biskvito lakštą, jei reikia – sulaistau trečdaliu sirupo, sukrečiu pusę kremo, vėl lakštas ir likęs kremas, paskutinis lakštas ir likę trečdalis sirupo. Viršų aplieju šokoladiniu glajumi Produktus sudedu į metalinį indelį ir dedu į orkaitę, jungiu 50C ir palaikau apie 20 minučių, tuomet permaišau, lukteliu, kol atvės ir supilu ant torto. Tuomet pabarstau smulkintais lazdyno riešutais, šokoladiniais traškiais, šokoladiniais pabarstais.
4.
Kaip minėjau, vieną sluoksnį galima pagardinti vyšniomis, jas atšildau ir nusausinu popieriniu rankšluosčiu, dedu ant antro biskvito lakšto ir kremą pilu ant jų. Iki tiekiant laikau šaldytuve, tortas pats skaniausias būtent šaltas.
Rašyti komentarą
Komentarai
Ką dabar gaminame:
viskas
gardumynai tėvo dienai
pyragai, kepiniai
karšti patiekalai
salotos, garnyrai
apkepai
užkandžiai
Daugiau
Kraunama...
Populiariausi receptai
Kontaktai

Turinio klausimais rašykite:

skanu@lamaistas.lt

(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)

Reklama

Reklamos klausimais rašykite

reklama@tipro.lt

(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)

tiPRO grupės dalis