Vyninė jautiena su ant grotelėmis paruošta polenta (patiekiama su brusketa)

AUTORIUS:
ĮVERTINKITE:
(BALSAVO: 2)
ĮVERTINKITE:
(BALSAVO: 2)
Vyninė jautiena su ant grotelėmis paruošta polenta (patiekiama su brusketa)
AKCIJOS:
TAIP
NE
Paspaudus šį mygtuką galite išjungti arba įjungti akcijų ingredientams rodymą
INGREDIENTAI:
400 g jautienos nugarinės
2 v.š. petražolių, smulkintų (šviežių)
2 v.š. rozmarinų, smulkintų (šviežių)
2 skiltelių česnako
 200 ml vyno (Pinot Noir)
200 g sviesto
Žiupsnio druskos
2 lauro lapelių
Kukurūzų dribsnių (polenta)
Juodųjų pipirų
Parmezano sūrio
Čiabatos
Aliejaus
PARUOŠIMO BŪDAS:

Gerai sutrinti žalumynus, česnakus bei pipirus. Jautieną  įtrinti mišiniu, sudėti į polietileninį  maišelį, užpilti vynu, sudėti lauro lapelius, užrišti ir laikyti 1 - 2 valandas kambario temperatūroje. Pasimarinavusią mėsą nusausinti ir  pašauti į įkaitintą 180°C temperos orkaitę. Kepti uždengus  folija 30 minučių. Po to kepti  dar 15 -20 minučių atidengus foliją, kol mėsa apskrus.

Vandenį užvirti ir palengva pilti kukurūzų dribsnius (polentą), nuolat maišant, kol sutirštės, tada sudėti sviestą, parmezaną, smulkintas žoleles. Išjungti ugnį ir viską gerai išmaišyti. 

Vieno centimetro storio  riekėmis  supjaustyti čiabatą, apšlakstyti aliejumi, druska, pipirais ir išspausti česnako. Kepti orkaitėje. grilio rėžimu,  kol mėsa apskrus. Ištraukus duoną iš orkaitės, užtarkuoti permazano sūrio. Patiekalą patiekti lėkštėje su atvėsusia duona. Skanaus.

Rašyti komentarą
Spausdinti
Komentarai
Ką dabar gaminame:
viskas
valgome sveikiau!
karšti patiekalai
sriubos
užkandžiai
pyragai, kepiniai
salotos, mišrainės
Daugiau
Kraunama...
Kontaktai

Turinio klausimais rašykite:

[email protected]

(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)

Reklama

Reklamos klausimais rašykite

[email protected]

(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)

All Media Digital