Virvutė su brinza

AUTORIUS:
Olga
ĮVERTINKITE:
(BALSAVO: 14)
ĮVERTINKITE:
(BALSAVO: 14)
Virvutė su brinza
Virvutė su brinza
Virvutė su brinza
AKCIJOS:
TAIP
NE
Paspaudus šį mygtuką galite išjungti arba įjungti akcijų ingredientams rodymą
INGREDIENTAI:
500 g sluoksniuotos tešlos
300 g brinzos sūrio
10 ml aliejaus
1 kiaušinio
 
PARUOŠIMO BŪDAS:

Šis receptas labai paprastas savo ruošimu, bet nepaprastas savo istorija. Mano tėtis pasakodavo, kad tokius kepinius ruošdavo jo močiutė, bet aišku tada nebuvo pirktinės tešlos ir brinzos sūrio, bet pats "virvės" principas buvo būtent toks! Taigi buvo be galo malonu, kai tėtis paragavęs pasakė, kad dukra sugebėjo atkartoti močiutės ruoštą patiekalo skonį! :) o, tai daug reiškia...

Tešlos lakštą (250 g) plonai iškočiojame. Brinzos sūrį sutrupiname ir padaliname į dvi dalis. Tada dedame šiek tiek sūrio ant viršutinės tešlos dalies. Sulenkiame per pusę ir plonai iškočiojame. Vėl dedame šiek tiek sūrio, sulenkiame ir kočiojame, kad sūris įsispaustų į tešlą. Taip kartojame, kol baigsis viena dalis brinzos.

Tuos pačius veiksmus atliekame ir su antruoju tešlos lakštu. Kiekvieną tešlos pusę susukame į "virvę" kaip parodyta paveikslėlyje ir sudedame į apvalų kepimo indą, pateptą aliejumi.  "Virvutės" viršų aptepame kkiaušinio plakiniu, kad gautųsi nuostabiai auksinė spalva.

AUTORIUS: Olga
Rašyti komentarą
Spausdinti
Komentarai
Ką dabar gaminame:
viskas
valgome sveikiau!
karšti patiekalai
sriubos
užkandžiai
pyragai, kepiniai
salotos, mišrainės
Daugiau
Kraunama...
Kontaktai

Turinio klausimais rašykite:

[email protected]

(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)

Reklama

Reklamos klausimais rašykite

[email protected]

(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)

All Media Digital