Troškinti kopūstai su grybais žiemai

AUTORIUS:
Gitana
ĮVERTINKITE:
(BALSAVO: 29)
Paruošimo laikas: Apie 1 val.
ĮVERTINKITE:
(BALSAVO: 29)
Troškinti kopūstai su grybais žiemai
@Shutterstock
Autorius apie receptą: Kopūstai ir grybai man labai smarkiai kvepia žiema, kai jau nebėra šviežių daržovių, o sujungus šiuos abu skanėstus į vieną receptą rezultatas tiesiog tobulai skanus! Kopūstai ir grybai man labai smarkiai kvepia žiema, kai jau nebėra šviežių daržovių, o sujungus šiuos abu skanėstus į vieną receptą rezultatas tiesiog tobulai skanus! Žiemą galima valgyti kaip garnyrą, galima pašildyti su keptais šonkauliukais, rūkytomis dešrelėmis ar tiesiog prie bulvių. Receptui įkvėpė Algirdas Mažeika, tik pakoregavau pagal savo skonį. (...daugiau) Gitana
AKCIJOS:
TAIP
NE
Paspaudus šį mygtuką galite išjungti arba įjungti akcijų ingredientams rodymą
INGREDIENTAI:
5 kilogramai kopūstų
1 kilogramas svogūnų
1 kilogramas morkų
1 kilogramas grybų (tinka pievagrybiai, voveraitės ar kt.)
300 gramų pomidorų pastos
1 stiklinė vandens
0.5 stiklinės aliejaus
4 šaukštai druskos
1 šaukštas maltų juodųjų pipirų
1 šaukštelis aitriosios paprikos miltelių
PARUOŠIMO BŪDAS:
Paruošimo laikas: Apie 1 val.
1.
Jeigu naudojate miško grybus, juos pirmiausia apvirkite (dosniai užpilkite vandeniu, užvirinkite ir virkite apie 15-20 min). Jeigu naudojate pievagrybius ar voveraites, to daryti nereikia.
2.
Svogūnus supjaustyti kubeliais. Apkepinti pusėje kiekio aliejaus.
3.
Kopūstus supjaustyti plonomis juostelėmis (aš naudoju pjaustyklę), morkas sutarkuoti, grybus supjaustyti.
4.
Į puodą pilti likusį aliejų, sudėti morkas ir kopūstus, pilti vandenį, patroškinti 10 - 15 minučių, tuomet sudėti kepintus svogūnis ir troškinti apie pusvalandi.
5.
Į troškinį sudėti grybus, druską ir pipirus. Troškinti, kol kopūstai jau bus suminkštėję. Tuomet dėti pomidorų pastą ir patroškinti dar 15 minučių.
6.
Dar karštą mišrainę sudėti į švarius stiklainius, užsukti nuplikytais dangteliais ir sustatyti dangteliais žemyn. Apkloti kaldromis ir palikti atvėsti. Vėliau laikyti vėsiame rūsyje ar šaldytuve.
AUTORIUS: Gitana
Rašyti komentarą
Spausdinti
Komentarai
Ką dabar gaminame:
viskas
valgome sveikiau!
karšti patiekalai
sriubos
užkandžiai
pyragai, kepiniai
salotos, mišrainės
Daugiau
Kraunama...
Kontaktai

Turinio klausimais rašykite:

[email protected]

(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)

Reklama

Reklamos klausimais rašykite

[email protected]

(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)

All Media Digital