Silkė pataluose
AUTORIUS:
Solveiga
ĮVERTINKITE:
(BALSAVO: 106)
Porcijų skaičius: 8
Paruošimo laikas: Apie 30 min.
ĮVERTINKITE:
(BALSAVO: 106)
Silkė pataluose
Redakcijos nuomonė: Puikus, klasikinis receptas, kurio paragavus turbūt ne vienas prisiminsite vaikystę. Šią silkę pataluose mes labiausiai mėgstame gaminti torto formoje nuimamais kraštais, Puikus, klasikinis receptas, kurio paragavus turbūt ne vienas prisiminsite vaikystę. Šią silkę pataluose mes labiausiai mėgstame gaminti torto formoje nuimamais kraštais, tada ji fantastiškai gražiai atrodo ant stalo. Kaip ir recepto autorei, mums irgi skaniausia bei gražiausia, kai ingredientai supjaustyti smulkiais kubeliais, bet jeigu skubate, galite juos tiesiog sutarkuoti, skonis nuo to labai nenukentės. Majonezo kiekį galite padidinti/pamažinti pagal savo skonį ir jo mėgimą.

Virdami daržoves nepamirškite, kad jas visas reikėtų virti su lupenomis, o nulupti tik jau išvirusias ir atvėsusias. Taip daržovių skonis liks sodresnis. Bulves ir morkas galite virti drauge, atskirai virkite tik burokėlius. Arba, jeigu turite laiko, burokėlius galite iškepti orkaitėje, tada jie bus dar aromatingesni ir stipresnio skonio. Tiesiog kiekvieną burokėlį (nuplautą, bet neluptą) suvyniokite į kepimo foliją ir kepkite 180 laipsnių orkaitėje apie 1.5 valandos. Iškepus leiskite šiek atvėsti, o tada nulupkite ir gardžiuokitės.

Jeigu nemėgstate žalių svogūnų skonio, galite juos prieš tai pamarinuoti: tiesiog supjaustykite, užpikite trupučiu acto ir palaikykite bent valandą (galima ir ilgiau). Actas susilpnis svogūnų aštrumą, kuo ilgiau leisite svogūnams marinuotis, tuo jie bus mažiau aštrūs. Arba galite šią mišrainę gaminti su keptuvėje pakepintais svogūnais, tikrai bus irgi labai skanu.
(...daugiau)
INGREDIENTAI:
Porcijų skaičius: 8
300 gramų silkės
6 vienetai kiaušinių (virtų)
5 vienetai bulvių (virtų)
3 vienetai morkų (virtų)
2 vienetai burokėlių (virtų)
1 vienetas svogūnų
1 pundelis žalumynų
4 šaukštai majonezo
PARUOŠIMO BŪDAS:
Paruošimo laikas: Apie 30 min.
1.
Visus ingredientus susmulkinkite kubeliais arba, jeigu norisi greičiau, galite juos ir sutarkuoti. Bet man labiau patinka, kai pjaustyta smulkiais kubeliais.
2.
Į pasirinktą formą ar salotinę ingredientus dėkite sluoksniais tokia eilės tvarka: silkė, svogūnai, bulvės, kiaušiniai, morkos, burokėliai. Kiekvieno sluoksnio viršų plonai aptepkite majonezu. Skaniausia, kai šios salotos prieš patiekiant palaikomos bent kelias valandas šaldytuve, jog visi skoniai susigertų, susimaišytų.
3.
Prieš patiekiant apibarstykite susmulkintais žalumynais. Skanaus!
AUTORIUS: Solveiga
Skaityti komentarus
Spausdinti
Komentarai (3)
zaneta
2015-12-21 22:35
Labai skanu ir grazu ATSAKYTI
reda. stanke
2015-12-20 20:01
pabandysiu ši receptą ATSAKYTI
2014-11-30 18:04
dar ant svogūnų sluoksnio dedu antaninio obuolio sluoksnį :)Skanaus ATSAKYTI
Ką dabar gaminame:
viskas
ruošiamės žiemai
valgome sveikiau!
pyragai, kepiniai
karšti patiekalai
užkandžiai
Daugiau
Kraunama...
Kontaktai

Turinio klausimais rašykite:

skanu@lamaistas.lt

(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)

Reklama

Reklamos klausimais rašykite

reklama@tipro.lt

(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)

tiPRO grupės dalis