Nuostabus tortas su maskarponės kremu ir vaisiais
AUTORIUS:
Jurgita Šinkūnaitė-Matukaitienė
ĮVERTINKITE:
(BALSAVO: 6)
Porcijų skaičius: 10
Paruošimo laikas: Apie 1 val.
ĮVERTINKITE:
(BALSAVO: 6)
Nuostabus tortas su maskarponės kremu ir vaisiais
Nuostabus tortas su maskarponės kremu ir vaisiais
Nuostabus tortas su maskarponės kremu ir vaisiais
Nuostabus tortas su maskarponės kremu ir vaisiais
Autorius apie receptą: Tortas tėčio gimtadieniui ir mamyčių dienos proga. Nesu tortų kepėja ar konditerė bet kartais kepu tortą kokia nors progai! Tortas tėčio gimtadieniui ir mamyčių dienos proga. Nesu tortų kepėja ar konditerė bet kartais kepu tortą kokia nors progai! Jurgita Šinkūnaitė-Matukaitienė
INGREDIENTAI:
Porcijų skaičius: 10
Įdarui:
šiek tiek bananų
šiek tiek konservuotų persikų
Kremui:
šiek tiek karamelizuoto kondensuoto pieno
šiek tiek sviesto
šiek tiek plaktos grietinėlės
šiek tiek želatinos
Biskvitui:
205 gramai miltų
150 mililitrų vandens
120 gramų cukraus pudros
8 vienetai kiaušinių baltymų
5 vienetai kiaušinių trynių
100 gramų cukraus
65 mililitrai aliejaus
30 gramų kukurūzų krakmolo
25 gramai kakavos
3 šaukšteliai kepimo miltelių
1 šaukštelis druskos
Pertepimui:
šiek tiek maskarponės sūrio
šiek tiek grietinėlės, 35% riebumo
šiek tiek kondensuoto pieno, saldinto
Beze kremui:
400 gramų cukraus
100 mililitrų vandens
4 vienetai kiaušinių baltymų
šiek tiek vanilinio cukraus
šiek tiek citrinos rūgšties
šiek tiek valgomųjų dažų
PARUOŠIMO BŪDAS:
Paruošimo laikas: Apie 1 val.
1.
Biksvitui sausus ingredientus, išskyrus cukrų, sumaišyti ir persijoti. Trynius plakti su vandeniu ir aliejumi. Baltymus plakti iki standumo su cukrumi. Atsargiai viską išmaišyti. Tešlą pilkite į kepimo formą nuimamais kraštais. Kepti iki 180 laipsnių įkaitintoje orkaitėje 40 minučių. Biskvitas gana stipriai iškyla. Pirmiausią jį atvėsinti ant grotelių, vėliau išimti ir perpjauti į 3 dalis.
2.
Pertepimui sūrį išmaišyti su kondensuotu pienu ir įmaišyti standžiai išplaktą grietinėlę. Užtepti ant pirmo biskvito, išdėlioti pjaustytų bananų, uždengti antru biskvitu.
3.
Rududu ir sviestą sušildyti iki kambario temperatūros ir sumaišyti iki purios košelės. Želatiną išplakti su grietinėle ir įmaišyti į Rududu. Užtepti ant antro biskvito, išdėlioti smulkintus persikus ir užkloti trečiu biskvitu.
4.
Beze kremui baltymus išpkti iki standumo, baigiant plakti suberti vanilinį cukrų. Vandenį su cukrumi kaitinti ir virti sirupą, kai sirupas ima tirštėti, suberti citrinos rūgštį ir išmaišyti. Plakant baltymus, po truputį, plona srovele supilti sirupą. Dar paplakti. Detalų video, kaip paruošti kremą, galite rasti čia. Pagal nurodymus ant pakuotės dalimis kremą maišykite su maistiniais dažais.
5.
Į konditerinį švirkštą "juostelėmis" dėkite spalvotą beze kremą ir, spausdami kremą ratu, formuokite gėles. Detalų video, kaip puošti tortą, rasite čia.
AUTORIUS: Jurgita Šinkūnaitė-Matukaitienė
Skaityti komentarus
Spausdinti
Komentarai (1)
Jurgita
2017-05-20 15:38
Labai skanus 10 iš 10 ATSAKYTI
Ką dabar gaminame:
viskas
ruošiamės žiemai
valgome sveikiau!
pyragai, kepiniai
karšti patiekalai
užkandžiai
Daugiau
Kraunama...
Kontaktai

Turinio klausimais rašykite:

skanu@lamaistas.lt

(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)

Reklama

Reklamos klausimais rašykite

reklama@tipro.lt

(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)

tiPRO grupės dalis