Nuostabi avižinė pusryčių košė su kokosu ir džiovintais abrikosais
ĮVERTINKITE:
(BALSAVO: 5)
Porcijų skaičius: 2
Paruošimo laikas: Apie 20 min.
ĮVERTINKITE:
(BALSAVO: 5)
Nuostabi avižinė pusryčių košė su kokosu ir džiovintais abrikosais
Nuostabi avižinė pusryčių košė su kokosu ir džiovintais abrikosais
Nuostabi avižinė pusryčių košė su kokosu ir džiovintais abrikosais
Autorius apie receptą: Nebesuskaičiuosiu, kiek košių variacijų esu išbandžiusi ir ši kol kas yra mano pati pačiausia mylimiausia, į kurią visada atsigręžiu, kai užsinoriu šilto ir jaukaus Nebesuskaičiuosiu, kiek košių variacijų esu išbandžiusi ir ši kol kas yra mano pati pačiausia mylimiausia, į kurią visada atsigręžiu, kai užsinoriu šilto ir jaukaus pusryčio. Jeigu pavyktų rasti nusipirkti, ją labai rekomenduoju gaminti su natūraliai saulėje džiovintais abrikosais (tokie rudi, o ne oranžiniai), nes jie nepalyginamai stipresnio skonio. Tokių būna pirkti turgeliuose bei džiovintų vaisių ir riešutų parduotuvėlėse.
Jeigu negeriate pieno, drąsiai jį keiskite augaliniu. Ypač čia tiks kokosų pienas. Ir neišsigąskite ilgo gaminimo aprašymo. Aš surašiau, kaip gaminti skaniausia, bet jeigu skubate, galite viską, išskyrus šviežius vaisius, suberti į puodą iškart ir virti kaip įprastą košę, irgi bus gardu. Šiek tiek mažiau gardu, bet tikrai gerai!
(...daugiau) Dovilė, www.BeDietu.lt
INGREDIENTAI:
Porcijų skaičius: 2
1 stiklinė avižinių dribsnių (ne greito paruošimo)
1 stiklinė vandens
0.5 stiklinės pieno (tinka ir augalinis)
1 vienetas bananų (gerai prinokusio)
6 vienetai džiovintų abrikosų (geriausia saulėje džiovintų)
2 šaukštai kokoso drožlių
1 žiupsnelis druskos
Papuošimui:
šiek tiek uogų
šiek tiek vaisių
šiek tiek riešutų
PARUOŠIMO BŪDAS:
Paruošimo laikas: Apie 20 min.
1.
Vandenį supilame į puodą, kuriame virsime. Džiovintus abrikosus supjaustome smulkiais gabaliukais ir sumetame į vandenį drauge su kokoso drožlėmis ir žiupsneliu druskos. Ant mažos ugnies užvirininame. Galima šį žingsnį ir praleisti bei viską sumesti iškart, bet man daug skaniau, kai kokoso ir abrikosų skonis šiek tiek nuverda.
2.
Sudedame dribsnius, supilame pusę puodelio pieno ir paverdame iki košė sutirštės. Aš mėgstu tirštesnę košę, tad man paprastai tiek pieno užtenka, bet jei mėgstate skystesnę, galite pilti jo daugiau.
3.
Bananą sutriname šakute ir, kai košė jau baigė virti, sudedame jį į košę. Gerai išmaišome ir tik truputį pašildome, kad temperatūros susivienodintų, bet jau nebeverdame.
4.
Paragaujame, ar užtenka sūrumo bei saldumo. Jeigu norisi saldžiau, galima įdėti medaus ar klevų sirupo, nors man saldumo nuo banano visiškai pakanka. Bet per saldžiai aš nemėgstu, tad nesu etalonas šiuo klausimu :)
5.
Dedame į dubenėlius, pagardiname riešutais, uogomis ar vaisiais ir skanaujame! Prie šios košės man labiausiai tinka šviežios ar šaldytos uogos arba pasmulkintos vynuogės arba apelsinų/mandarinų gabalėliai.
Rašyti komentarą
Spausdinti
Komentarai
Ką dabar gaminame:
viskas
ruošiamės žiemai
valgome sveikiau!
pyragai, kepiniai
karšti patiekalai
užkandžiai
Daugiau
Kraunama...
Kontaktai

Turinio klausimais rašykite:

skanu@lamaistas.lt

(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)

Reklama

Reklamos klausimais rašykite

reklama@tipro.lt

(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)

tiPRO grupės dalis