Lašišos putėsiai

AUTORIUS:
MamosReceptai.lt
ĮVERTINKITE:
(BALSAVO: 30)
ĮVERTINKITE:
(BALSAVO: 30)
Lašišos putėsiai
AKCIJOS:
TAIP
NE
Paspaudus šį mygtuką galite išjungti arba įjungti akcijų ingredientams rodymą
INGREDIENTAI:
450 g lašišos iš skardinės
0,5 šaukšto želatinos
1 puodukas tirštos grietinėlės
0,5 puoduko majonezo
1 šaukštelis džiovintų ar šviežių krapų
0,5 šaukštelio druskos
0,5 šaukštelio paprikos
0,25 šaukštelio maltų pipirų
aliejaus
8 ridikėliai
1 žalioji paprika
1 citrina
PARUOŠIMO BŪDAS:
Į mažą dubenėlį įpilti 1/4 puoduko vandens. Supilti želatiną. Kai želatina išbrinks, užpilti 1/2 puoduko karšto vandens ir išmaišyti. Atvėsinti ir padėti į šaldytuvą. Nuo lašišos nusunkti skystį, susmulkinti, jei bus kaulų, išimti. Į didesnį dubenį sudėti lašišą, majonezą, krapus, druską, papriką ir želatiną. Elektriniu maišytuvu maišyti vidutiniu greičiu, kol masė bus vienalytė. Dubenėlyje išplakti grietinėlę ir atsargiai įmaišyti į lašišos masę. Žuvies formą (ar kitokią) ištepti aliejumi. Formos dydis turėtų būti apie 375 ml talpos. Paruoštą masę supilti į formą. Ridikėlius perpjauti pusiau. Supjaustyti labai plonais griežinėliais ir susmaigstyti į putėsius taip, kad atrodytų lyg žvynų imitacija. Supjaustytus paprikų šiaudelius panaudoti žuvies galvai apipavidalinti. Vietoje ridikėlių galima naudoti mažus agurkėlius. Ploni citrinos griežinėliai tiks vietoj pelekų. Šis skanus patiekalas tinka užkandžiams su skrudinta balta duona.
AUTORIUS: MamosReceptai.lt
Rašyti komentarą
Spausdinti
Komentarai
Ką dabar gaminame:
viskas
valgome sveikiau!
karšti patiekalai
sriubos
užkandžiai
pyragai, kepiniai
salotos, mišrainės
Daugiau
Kraunama...
Kontaktai

Turinio klausimais rašykite:

[email protected]

(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)

Reklama

Reklamos klausimais rašykite

[email protected]

(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)

All Media Digital