Japoniškas varškės pyragas - be galo purus ir skanus

AUTORIUS:
Vilija
ĮVERTINKITE:
(BALSAVO: 55)
Porcijų skaičius: 10
Paruošimo laikas: Daugiau nei 1 val.
ĮVERTINKITE:
(BALSAVO: 55)
Japoniškas varškės pyragas
@Shutterstock
Autorius apie receptą: Labai purus, minkštutėlis, lengvas ir porėtas pyragas, kiekvienas jo kąsnelis tiesiog tirpsta burnoje! Beje, gaminant geriausia, kad visi ingredientai būtų kambario Labai purus, minkštutėlis, lengvas ir porėtas pyragas, kiekvienas jo kąsnelis tiesiog tirpsta burnoje! Beje, gaminant geriausia, kad visi ingredientai būtų kambario temperatūros. Aš kepiau 20 cm skersmens apvalioje torto formoje, nusegamais kraštais. (...daugiau) Vilija
AKCIJOS:
TAIP
NE
Paspaudus šį mygtuką galite išjungti arba įjungti akcijų ingredientams rodymą
INGREDIENTAI:
Porcijų skaičius: 10
6 vienetai kiaušinių
250 gramų kreminės varškės
140 gramų cukraus
100 mililitrų grietinėlės, 35% riebumo
60 gramų miltų
50 gramų sviesto
20 gramų krakmolo
1 šaukštas citrinų sulčių
1 šaukštelis vanilinio cukraus
1 žiupsnelis druskos
PARUOŠIMO BŪDAS:
Paruošimo laikas: Daugiau nei 1 val.
1.
Sviestą, varškę, grietinėlę ištirpdykite dubenyje virš garų vonelės, maišydami iki vientisos masės. Palikite truputį atvėsti.
2.
Kiaušinių baltymus atskirkite nuo trynių. Trynius ir vanilinį cukrų įmaišykite į varškės masę kartu su citrinos sultimis. Įsijokite miltus, druską ir krakmolą. Gerai išmaišykite, kol neliks sausų ingredientų gumuliukų.
3.
Atskirai plakite baltymus. Kai jie pradės putoti, po truputį berkite cukrų ir išplakite iki standumo. Atsargiai, per kelis kartus, baltymus įmaišykite į varškės masę.
4.
Kepimo formos (naudojau 20 skersmens apvalią) išorę sandariai apvyniokite folija. Galite apvynioti net keliais sluoksniais, kad būtų tikrai sandaru. Formos dugną išklokite kepimo popieriumi, o šonus patepkite trupučiu sviesto arba aliejaus. Supilkite varškės masę ir išlyginkite viršų. Formą dėkite į gilią skardą ir į skardą pilkite karšto vandens, kad uždengtų formą maždaug iki pusės.
5.
Kepkite iki 160 C laipsnių įkaitintoje orkaitėje apie 1 valandą 10 minučių. Pasibaigus kepimo laikui, šiek tiek praverkite orkaitės dureles ir palaikykite pyragą 15 - 30 minučių. Jis šiek tiek nusileis. Tada išimkite pyargą iš orkaitės, peiliu apveskite palei kraštą, kad visiškai atsiskirtų nuo formos, ir nuėmus formos kraštus palikite visiškai atvėsti.
6.
Galite skanauti iškart atvėsusio, bet man jis pats skaniausias keletą valandų pastovėjęs šaldytuve. Patiekdami galite papuošti cukraus pudra.
AUTORIUS: Vilija
Skaityti komentarus
Spausdinti
Komentarai (15)
Lina
2020-11-25 17:08
Gavosi labai skanus ir purus, tik matomai tie miltai gerai neišsimaišė ir nusėdo ant dugno. ATSAKYTI
Donalda
2019-03-16 11:05
Ar vietoj kreminės varškės galima dėti pertrintą per sietelį paprastą 9%varškę? ATSAKYTI
Simona
2019-03-17 08:32
Galima ir paprast1 pertrinti, tik tuomet geriau rinkitės drėgnesnę, iš stačiakampių pakelių, o ne birią :) ATSAKYTI
Rasite
2018-12-29 17:10
Pavyko puikei vietoj grietines dejau pien0 ATSAKYTI
Saulius
2018-07-25 17:49
Nesu kulinaras tad nelabai supratau kaip ta isore apvynioti folija ir koks to tikslas.
Is pradziu maniau kad supylus virsu formos izsandarint bet paskui pasimeciau ar taip supratau.
Gal kas galit paaiskinti :)
Bandziau kepti paprastuoju butu irgi gavos skanus bet idomu butu ismegint ir kaip recepte.
Ar bandet kas kepti silikoninej formoj ? ATSAKYTI
Vilija
2018-07-25 18:07
Net nežinau, kaip aiškiau ir paaiškinti :) Reikia formos išorę tiesiog apvynioti folija - kad tarp formos ir vandens skardoje būtų papildomas tarpinis sluoksnis :) ATSAKYTI
Donata
2018-01-14 00:35
Iš pradžių nustebino kepimo būdas: kepimas- virimas vandenyje. Bet pyragas pavyko: gavosi purus ir minkštutis. Beje, dėjau vienu kiaušiniu mažiau, o grietinėlę pakeičiau grietine :) viskas išėjo super :) skanu ir man, ir vaikams :) ATSAKYTI
Domantas
2017-09-26 18:25
Šitas gerulis, vertas dėmesio. Tik keli pastebėjimai, naudokite kaimiškus kiaušinukus ir dar galima pridėti šaldytu vyšniu. Tikrai gerulis super!! ATSAKYTI
Neringa
2017-03-26 20:57
Gavosi labai skanus.
ATSAKYTI
Gintare
2017-03-09 11:05
Na rekomenduociau deti grietinele, vistik kazkas tokio ciut kitaip :) bet receptas vertas demesio ATSAKYTI
Laurute
2017-03-05 17:31
Niam niam koks skanus! Tik vietoje grietineles dejau grietine, labai gerai gavosi ATSAKYTI
Marius
2017-03-09 11:04
Grietine ir as dejau, tikrai gardu :) ATSAKYTI
to marius
2017-03-09 11:10
Marius jei dares moters dienai, tai labai sveikintina :) ATSAKYTI
Vilija
2017-03-09 11:19
ach.... valgiau net po 18 val... :) ATSAKYTI
Arnas
2020-04-27 14:00
Labai skanus ATSAKYTI
Ką dabar gaminame:
viskas
valgome sveikiau!
karšti patiekalai
sriubos
užkandžiai
pyragai, kepiniai
salotos, mišrainės
Daugiau
Kraunama...
Kontaktai

Turinio klausimais rašykite:

[email protected]

(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)

Reklama

Reklamos klausimais rašykite

[email protected]

(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)

All Media Digital