Grūdėtos varškės pyragas

ĮVERTINKITE:
(BALSAVO: 3)
Porcijų skaičius: 10
Paruošimo laikas: Daugiau nei 1 val.
ĮVERTINKITE:
(BALSAVO: 3)
Grūdėtos varškės pyragas
Grūdėtos varškės pyragas
Grūdėtos varškės pyragas
Redakcijos nuomonė: Labai labai skanus pyragas. Neišsigąskite ilgo jo gaminimo aprašymo, nes pagaminti tikrai lengva, tiesiog Alina gaminimo eigą aprašė itin detaliai. Gaminant pagal jos receptus Labai labai skanus pyragas. Neišsigąskite ilgo jo gaminimo aprašymo, nes pagaminti tikrai lengva, tiesiog Alina gaminimo eigą aprašė itin detaliai. Gaminant pagal jos receptus tiesiog neįmanoma, kad nepavyktų. O pats pyragas tiesiog tirpsta burnoje. Minkštutė sviestinė migdolų natomis paįvairinta tešla ir puikaus skonio varškės įdaras pasisekimą tarp ragautojų užtikrins be abejonių.

Grūdėta varškė suteikia įdarui labai gero, įdomaus poskonio, bet jeigu kartais po ranka turite tik paprastą varškę, irgi bus gardu. Tik varškę, kaip Alina recepte ir nurodė, naudokite arba kreminę (būna parduodama kibirėliuose), arba paprastą varškę sutrinkite kombainu (arba elektriniu trintuvu) iki kreminės konsistencijos, t.y. jog neliktų gumuliuku.

Migdolų miltai tešlai irgi labai tinka, bet jeigu jų neturite, galite tiesiog virtuviniu kombainu sumalti paprastus migdolus arba kitus mėgiamus riešutus. Arba pakeiskite kvietiniais miltas.
(...daugiau)
AKCIJOS:
TAIP
NE
Paspaudus šį mygtuką galite išjungti arba įjungti akcijų ingredientams rodymą
INGREDIENTAI:
Porcijų skaičius: 10
Tešlai:
290 gramų miltų
170 gramų sviesto (labai šaltas, supjaustytas kubeliais)
50 gramų migdolų miltų
5 šaukštai vandens (šaltas)
0.5 šaukštelio druskos
1/4 šaukštelio cukraus
Įdarui:
250 gramų grūdėtos varškės
250 gramų varškės (švelni arba sumalta mėsmale/kombainu)
3 vienetai kiaušinių
1 stiklinė grietinės (ne mažiau 18% riebumo)
3/4 stiklinės cukraus pudros
1 šaukštas citrinų sulčių
1 šaukštas bulvių krakmolo
PARUOŠIMO BŪDAS:
Paruošimo laikas: Daugiau nei 1 val.
1.
Tešla: į virtuvės kombaino indą sudėkite miltus, migdolų miltus, cukrų ir druską, keletą sekundžių malkite, kad viskas susijungtų ir miltai pagautų oro. Įdėkite sviestą ir malkite, kol tešla taps duonos trupinių konsistencijos. Įpilkite vandenį ir malkite, kol tešla taps didelių žirnių konsistencijos ir pradės jungtis. Išimkite tešlą iš virtuvės kombaino indo ir rankomis suspauskie ją į kamuolį, suplokite jį į blyną ir suvyniokite į maistinę plėvelę. Įdėkite į šaldytuvą 1 valandai (galima ir ilgiau).
2.
Įkaitinkite orkaitę iki 180 C. Paimkite 23 cm skersmens apvalią kepimo formą, skirta kepti tartams (tiks ir aukštesnė forma, bet žemesnė - patogiau) ir išklokite jos dugną kepimo popieriumi, o šonus patepkite sviestu.
3.
Išimkite tešlą iš šaldytuvo ir ant pabarstyto miltais kočiojimo kilimėlio plonai iškočiokite į apskritimą. Atsargiai perkelkite tešlą į kepimo indą ir išklokite jį tešla. Nuimkite nuo formos šonų tešlos perteklių ir išlyginkite viršų (nenuimkite per daug tešlos, nes kepant ji dar kažkiek susitrauks ir "sės" t. y. sienos bus žemesnes). Suformuokite iš tešlos likučių kamuolį, įvyniokite į maistinę plėvelę ir įdėkite valandai į šaldiklį. Paimkite šakutę ir subadykite dugną. Paimkite kepimo popieriaus lapą ir suglamžykite jį, tada ištiesinkite ir įdėkite į kepimo formą ant tešlos. Ant viršaus įberkite žirnių arba pupų (nevirtų), tai reikalinga dėl svorio, tam kad tešlą išlaikytų savo formą. Pašaukite į orkaitę ir kepkite 15 minučių. Išimkite iš orkaitės ir išimkite kepimo popierių su žirniais. Grąžinkite kepimo formą su tešla į orkaitę ir kepkite dar 5 minutėms. Išimkite tešlą iš orkaitės ir sumažinkite temperatūrą iki 150 C (be ventiliatoriaus).
4.
Įdaras (visi įdaro ingredientai geriausia, kad būtų kambario temperatūros): į virtuvės kombaino indą įdėkite grūdėtą varškę ir sumalkite ją. Įdėkite visus likusius ingredientus ir malkite, kol visi ingredientai susijungs ir įdaras bus vientisas be grūdelių. Nemalkite per ilgai ir neplakite įdaro nes jis pagaus daug oro, o to mums visai nereikia. Įpilkite įdarą į kepimo formą ir pašaukite į orkaitę, kepkite 1 valandą. Pyragas yra iškepęs kai įdaras yra sustingęs (jis gali šiek tiek judėti per viduriuką, bet jokiu būdų negali būti skystas). Išimkite pyragą iš orkaitės ir palikite atvėsti kepimo formoje iki kambario temperatūros.
5.
Taarkiai pyrago viršui: padidinkite orkaitės temperatūrą iki 180 C. Išklokite kepimo skardą kepimo popieriumi. Išimkite iš šaldiklio tešlą ir su burokinę tarka sutarkuokite ją tiesiai ant kepimo popieriaus. Pašaukite į orkaitę ir kepkite 10 - 15 minučių. Išimkite tarkius iš orkaitės ir palikite atvės kepimo skardoje.
6.
Pyago viršų pabarstykite tešlos "tarkiais" ir įdėkite pyragą 3 valandoms (o geriausia nakčiai) į šaldytuvą.
7.
Pateikite su uogomis, uogiene arba plakta grietinėle. Skanaus!
Rašyti komentarą
Spausdinti
Komentarai
Ką dabar gaminame:
viskas
valgome sveikiau!
karšti patiekalai
sriubos
užkandžiai
pyragai, kepiniai
salotos, mišrainės
Daugiau
Kraunama...
Kontaktai

Turinio klausimais rašykite:

[email protected]

(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)

Reklama

Reklamos klausimais rašykite

[email protected]

(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)

All Media Digital