Grikių miltų blyneliai

AUTORIUS:
MamosReceptai.lt
ĮVERTINKITE:
(BALSAVO: 50)
Porcijų skaičius: 4
Paruošimo laikas: Apie 30 min.
ĮVERTINKITE:
(BALSAVO: 50)
Grikių miltų blyneliai
AKCIJOS:
TAIP
NE
Paspaudus šį mygtuką galite išjungti arba įjungti akcijų ingredientams rodymą
INGREDIENTAI:
Porcijų skaičius: 4
Tešlai:
3 vienetai bananų (gerai prinokusių)
150 gramų grikių miltų
150 gramų pasukų (kefyro arba augalinio pieno)
100 gramų kvietinių miltų
1 vienetas kiaušinių
1 šaukštas medaus
2 šaukšteliai kepimo miltelių
1 šaukštelis vanilinio cukraus
1 žiupsnelis druskos
Kepimui:
šiek tiek aliejaus
PARUOŠIMO BŪDAS:
Paruošimo laikas: Apie 30 min.
1.
Sumaišykite grikių miltus su kvietiniais miltais, kepimo milteliais, druska ir vaniliniu cukrumi.
2.
Bananus sutrinti šakute ar elektrinius trintuvu, dėti į sausus ingredientus. Įmušti kiaušinius, pilti pasukas, dėti medų. Išmaišyti iki vientisos masės. Palikti kelias minutes pastovėti.
3.
Kepti keptuvėje įkaitintame aliejuje, kol blynelio paviršius apdžius, tuomet apversti ir kepti dar porą minučių.
AUTORIUS: MamosReceptai.lt
Skaityti komentarus
Spausdinti
Komentarai (6)
Liuda
2020-08-05 13:59
Tikrai,kad neskanus tie blynai. ATSAKYTI
Vytautė
2020-05-23 15:07
Puikiai pavyko ir labai skanu. Ačiū! ATSAKYTI
Eglė
2019-05-29 09:29
Pagal receptą man tešla gavosi labai tiršta, bet įpylus augalinio pieno dvigubai daugiau nei nurodyta (daug maž iki grietinės tirštumo), gavosi labai skanūs blyneliai! ATSAKYTI
Jurga
2018-02-16 11:07
Total disaster. Viena puse susvyla o blynas lieka toks minkstas, kad nepavyksta apversti. Jei pavyksta- vidus vis tiek lieka neiskepes. Zmones, nedekit tokiu receptu. Sugadinau visai seimai pusrycius. ATSAKYTI
Lina
2018-02-17 13:59
Blyneliai kaip blyneliai, normalus receptas, mano ne kartą keptas. Tik miltų kiekį reikia žiūrėti savo nuožiūra, nes skirtingi miltai skirtingai brinksta, reikėtų dėti tiek, kad tešla tokia potirštė, kaip grietinė būtų. Ir brinkti aš visada palieku apie 20 min, tada gražiau iškepa. Galbūt pylėte per mažai aliejaus ar per karštoje keptuvėje kepėte? Reikėtų tokius storesnius blynukus kepti ant vidutinės ugnies, labiau kaip varškėčius ir turėti kantrybės šiek tiek, nes jie ilgiau kepa. O jeigu susvilini vieną pusę (keptuvė per karšta), tada jau su bet kokiais blynukais bus reikalų. ATSAKYTI
Aiste
2009-12-05 16:57
Pagaliau radau blynu recepta be jokiu pieno produktu, aciu :) ATSAKYTI
Ką dabar gaminame:
viskas
valgome sveikiau!
karšti patiekalai
sriubos
užkandžiai
pyragai, kepiniai
salotos, mišrainės
Daugiau
Kraunama...
Kontaktai

Turinio klausimais rašykite:

[email protected]

(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)

Reklama

Reklamos klausimais rašykite

[email protected]

(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)

All Media Digital