Aguoninė pynė "Kaip pas močiutę"

ĮVERTINKITE:
(BALSAVO: 10)
Porcijų skaičius: 6
Paruošimo laikas: Daugiau nei 1 val.
ĮVERTINKITE:
(BALSAVO: 10)
Aguoninė pynė
Autorius apie receptą: Labai mėgstu gerus kepinius… Tokius kaip ši pynė. Ir kaip ji apsieitų be sviesto, be mielių, be kiaušinio, be cukraus. Visai kaip mūsų protėviai kaime. Močiutė paragavusi Labai mėgstu gerus kepinius… Tokius kaip ši pynė. Ir kaip ji apsieitų be sviesto, be mielių, be kiaušinio, be cukraus. Visai kaip mūsų protėviai kaime. Močiutė paragavusi sakė : “skonis, kaip mano mamos keptos” . Geresnio komplimento, turbūt, nesu girdėjusi. Su sviestu, pieneliu, aguonomis ir visomis kitomis mūsų protėvių gėrybėmis. (...daugiau) kitchenJulie
AKCIJOS:
TAIP
NE
Paspaudus šį mygtuką galite išjungti arba įjungti akcijų ingredientams rodymą
INGREDIENTAI:
Porcijų skaičius: 6
Tešlai:
650 gramų miltų
250 mililitrų pieno
90 gramų sviesto
1 vienetas kiaušinių
30 gramų šlapių mielių
5 šaukštai cukraus
1 šaukštelis druskos
Įdarui:
300 gramų aguonų
6 vienetai kiaušinių baltymų
6 šaukštai cukraus
PARUOŠIMO BŪDAS:
Paruošimo laikas: Daugiau nei 1 val.
1.
Ruošiame tešlą: pašildyti pieną su smulkiais gabaliukais supjaustytu sviestu, kol šis ištirps, tada palikti atvėsti. Įmaišyti kiaušinį. Kelis šaukštus pieno masės sutrinti su mielėmis ir supilti į pieną.
2.
Miltus persijoti, tada sumaišyti su druska ir cukrumi. Supilti pieno masę į miltus ir viską išmaišyti. Leisti tešlai kelias minutes pastovėti, o tada išimti ant stalo minkymui. Tešlą minkyti 10 minučių. Iš pradžių tešla bus nelygi, grublėtu paviršiumi, tačiau būkite kantrūs. Po maždaug 5 minučių ji taps elastinga ir glotniu paviršiumi. Po 10 minučių tešla taps minkštutė ir blizgi. Tešlą dėti į dubenį, uždengti rankšluostėliu ir leisti pakilti porą valandų.
3.
Kol tešla kyla, pasiruošti įdarą : sumalti sausas aguonas (puikiai tam tinka kavamalė, nes aguonos sumalamos, tačiau jos neišskiria aguonų pieno ir nepavirsta į košelę), jas sumaišyti su kiaušinio baltymais ir cukrumi.
4.
Iškilusią tešlą išimti ir padalinti į dvi dalis. Iškočioti du gana ilgus stačiakampius, ant jų tolygiai paskleisti aguonų masę, paliekant šiek tiek vietos ties kraštais. Stačiakampius suvynioti į du pailgus rulonus, kraštus užspausti, galus užsukti,kad aguonos ‘nepabėgtų’. Tešlos rulonus susukti tarpusavyje, tada sulenkti į žiedą ir suspausti galus, kad suliptų. Pynę uždengti aliejumi patepta maistine plėvele ar maišeliu ir palikti pakilti dar vienai valandai.
5.
Pakilusią pynę aptepti kiaušinio plakiniu, kelis kartus įpjauti ir pašauti į 200° C orkaitę ir kepti apie 40 minučių. Aš po 10 minučių karštį sumažinau iki 190° C, nes pynė pradėjo per greitai rusti, tačiau daug kas priklauso nuo orkaitės.
Skaityti komentarus
Spausdinti
Komentarai (8)
Mama
2022-11-10 14:03
Baltymo nereikia plakti imi standžios masės? Tiesiog sumaišyti viską? Ačiū:) ATSAKYTI
Gintarė
2021-12-30 14:03
Sveiki. O jei turiu aguonas ne maltas? Neturiu su kuo sumalti ar tokios tinka? ATSAKYTI
Marija
2021-04-04 14:49
o kur mieles?kodel nera recepte? ATSAKYTI
Greta
2021-04-06 09:38
Pirmo žingsnio pabaigoje: "Kelis šaukštus pieno masės sutrinti su mielėmis ir supilti į pieną." ATSAKYTI
Rasa
2020-12-26 12:42
Noriu padėkoti autorei už šį receptą . Gavosi tikrai labai skani pynė . Didelis dėkui . ATSAKYTI
Kristina J.
2018-08-31 19:57
Visko dėjau tiek kiek parašyta recepte ir iškepiau labai labai skanią pynę! :) Be to ir vaizdas buvo ne ką prastesnis nei recepto nuotraukos ;) ATSAKYTI
Adriana.
2018-03-29 20:53
Kiek reikoa deti mieliu jeigu sausos?Ir vienas pakelis 7gramai? ATSAKYTI
Lina
2018-03-30 10:36
Šlapios mielės paprastai keičiamos 2.5 karto mažesniu kiekiu sausų, tad 30 gr šlapių mielių reikėtų keisti maždaug 12 gr sausų. ATSAKYTI
Ką dabar gaminame:
viskas
velykiniai patiekalai
valgome sveikiau!
karšti patiekalai
sriubos
užkandžiai
pyragai, kepiniai
salotos, mišrainės
Daugiau
Kraunama...
Kontaktai

Turinio klausimais rašykite:

[email protected]

(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)

Reklama

Reklamos klausimais rašykite

[email protected]

(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)

All Media Digital