Nekeptas obuolių pyragas - rodome žingsnis po žingsnio!

AUTORIUS:
LaMaistas.lt, 2019-09-16
ĮVERTINKITE:
(BALSAVO: 1)
ĮVERTINKITE:
(BALSAVO: 1)
Nekeptas obuolių pyragas

Šį nekeptą obuolių pyragą (beveik tortą!) išbandyti mus paskatino Berta, kai praėjusį sekmadienį pagamino jį “La Maisto” TV laidoje (laidos įrašą rasite čia). Paragavę šio gardumyno įsitikinome, kad jo skonis abejingų palikti tiesiog negali, todėl gaminame jį dar kartą ir detaliu žingsnis po žingsnio receptu dalijamės su jumis.

 

Pyragui pagaminti užtrukome vos pusvalandį. Po to reikėjo tik šiek tiek luktelti, kol skanėstas sutvirtės šaldytuve. Žinoma, pats pats skaniausias šis pyragas pastovėjęs šaldytuve per naktį - tada skoniai geriausiai susigeria, bet jeigu valgytojai nekantrūs, tikrai pakaks ir 2-3 šaltų valandų.

 

Šis pyragas iš sotesnių, jo pakanka nedidelio gabalėlio. Jeigu norite šiek tek lengvesnės tekstūros, gaivesnio kremo, į maskarponę galite įmaišyti 200-250 g tiršto graikiško jogurto arba kreminės varškės ar standžiai išplaktos grietinėlės.

REKLAMA

 

Pyragui mums reikės:


 

Pagrindui:

  • 300 g sausainių
  • 140 g sviesto

 

Kremui:

  • 500 g maskarponės sūrio
  • 1 šaukšto cukraus (arba pagal skonį)

 

Viršui:

  • 6 obuoliai (vidutinio dydžio)
  • 100 g sviesto
  • 100 g rudojo cukraus
  • 1 šaukštelis cinamono


 

1. Elektriniu smulkintuvu arba virtuvės kombainu sausainius sutriname iki smulkių trupinių.
 

 

2. Sausainių trupinius sumaišome su ištirpintu sviestu.
 

 

3. Šią masę sudedame į apvalią formą atsegamais kraštais (tinka 21-24 cm skersmens) ir spausdami rankomis arba šaukštu suformuojame pagrindą.
 

 


 

4. Dedame į šaldytuvą (o dar geriau - šaldiklį) stingti, kol paruošime kitas pyrago dalis.
 

5. Obuolius nulupame, išimame sėklytes ir supjaustome skiltelėmis.


 

6. Keptuvėje ištirpiname sviestą. Dedame cukrų, cinamoną ir kaitiname iki viskas pradeda burbuliuoti.
 

 

7. Tada sudedame obuolius. Lengvai maišydami kelias minutes juos karamelizuojame, kol obuoliai šiek tiek suminkštėja, bet dar laiko formą.


 

8. Paliekame obuolius atvėsti, o tuo tarpu maskarponę šaukštu išsukame kartu su cukrumi. Jeigu norisi, dar galima įspausti šiek tiek citrinos sulčių. Jeigu norite gaivesnio kremo, į maskarponę galite įmaišyti 200-250g tiršto graikiško jogurto arba kreminės varškės.



 

9. Kremą dedame ant sutvirtėjusio pyrago pagrindo.

 


 

10. Ant maskarponės kremo išdėliojame atvėsusius karamelizuotus obuolius.


 


 

11. Dedame pyragą į šaldytuvą bent 2-3 valandoms (arba nakčiai), kad galutinai sutvirtėtų. O tada tiekiame ir mėgaujamės!

Patiekiant dar galima papuošti mėtų lapeliais ar uogomis (kaip kad darė Berta gamindama pyragą šioje “LaMaistas” TV laidoje). Skanaus!



 

 

 

O kaip šį puikų obuolių pyragą tinklaraščio CukrinisAvinelis.lt autorė Berta gamino TV laidoje "La Maistas" (rodoma sekmadieniais 9 val. per TV3) žiūrėkite žemiau:

 

Straipsnio draugas: Dan Sukker
Rašyti komentarą
Komentarai
Ką dabar gaminame:
viskas
valgome sveikiau!
karšti patiekalai
sriubos
užkandžiai
pyragai, kepiniai
salotos, mišrainės
Daugiau
Kraunama...
Populiariausi receptai
Kontaktai

Turinio klausimais rašykite:

[email protected]

(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)

Reklama

Reklamos klausimais rašykite

[email protected]

(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)

All Media Digital