LaMaistas TV - Pavasaris lėkštėse!

2023-03-23
ĮVERTINKITE:
(BALSAVO: 0)
ĮVERTINKITE:
(BALSAVO: 0)
LaMaistas TV - Pavasaris lėkštėse!

Vis labiau šylant orams, savo lėkštėse taip pat norime matyti kuo labiau pavasariu ar net vasara dvelkiančius patiekalus. Vieną iš tokių šį sekmadienį TV3 laidoje „La maistas“ pristatys ir virtuvės šefas Gian Luca Demarco. Sukurti tokius skonius jam tikrai nebus sunku – juk šįkart jis lankysis ten, kur vasara trunka visus metus!


Šį sekmadienį žinomas virtuvės šefas vyks į netoli Kėdainių esantį didžiulį agurkų ūkį, pavadinimu „Daržovija“. „Kėdainiai – agurkų sostinė, tad savo vardą turime pateisinti. Turime didelę patirtį – virš 20 metų užsiimame vien tik tuo. O ir patys agurkus vis dar valgome kiekvieną dieną. Maloniausias užsiėmimas – atvažiuoti su vaikais į šiltnamį savaitgalį ir prisiskinti agurkų“, – pasakos ūkio savininkas Paulius.


Šiame ūkyje agurkai auginami moderniai – žiūrovai išvys, kaip atrodo visas procesas. „Per metus užauginame virš 3000 tonų agurkų, o per dieną nuskiname apie 20 tonų – tuomet jie išvežami į prekybos tinklus“, – agurkų kelią iki lentynų nupasakos Paulius. O kaip nuspręsti, kada agurkas jau yra tinkamas valgymui? Anot Pauliaus, dažniausiai pavyksta tai nustatyti vizualiai. Tačiau įprastai nuo to, kai agurkai ima žydėti, iki tol, kol ateina metas juos skinti, praeina 8 dienos.


Laidos žiūrovai taip pat sužinos ir ūkyje taikomą gudrybę, kuri leidžia agurkus auginti be jokių chemikalų. „Dėl to visą sezoną turime traškius, skanius ir sveikus agurkus“, – pasakos Paulius. Tiesa, auginti šią daržovę – ne taip paprasta! „Iššūkių yra kiekvieną dieną, nes tai – gyvas daiktas. Kaip jį mylėsi, tą ir gausi. Atostogų čia nebūna – juk nepasakysi agurkui, kad jis neaugtų. Dėl to kiekvieną dieną į darbą ateiname su meile – čia gražu, žalia, sveika“, – pasakos Paulius.


Įkvėptas Pauliaus žodžių, ir pats Gian Luca nuspręs pagaminti sveiką bei pavasarišką patiekalą – garuose troškintą, sultingą vištienos ir cukinijų suktinuką, su gaiviomis agurkų ir ridikų salotomis. Norėdami pasigaminti šį patiekalą namuose, pirmiausiai cukiniją ir vištieną supjaustykite labai plonomis juostelėmis.


Tuomet atskirame gerai išmaišykite tepamą sūrelį, smulkintus riešutus, druską ir pipirus. Pereikite prie kito žingsnio – ant maistinės plėvelės paklokite cukinijos griežinėlius, ant jų sudėkite vištieną, ir visa tai užtepkite tepamo sūrelio mišiniu.
 


Ant viršaus dar pridėkite šviežią baziliką bei smulkintus vyšninius pomidorus.


Tuomet suktinuką suvyniokite į maistinę plėvelę ir įdėkite į garų puodą 15 minučių.


Per tą laiką pradėkite ruošti salotas. Pirmiausiai susmulkinkite ridikėlius ir agurkus, bei juos atskirkite – agurkus sudėkite į kitą indą. Tuomet keptuvėje įkaitinkite alyvuogių aliejų ir jame pakepinkite sezamo sėklas, o vėliau pridėkite ir smulkintą čili pipirą. Galiausiai kelioms akimirkoms į keptuvę suberkite ir ridikėlius bei leiskite jiems kiek apkepti. Bendrame inde sumaišykite visus ingredientus, pagardinkite salotas druska ir pipirais, ir patiekite kartu su vištienos suktinuku – pastarąjį prieš valgant geriausia atvėsinti. Skanaus!
 


Laida „La maistas“ – sekmadieniais, 9.30 val. per TV3! O jei nespėjote laidos pažiūrėti tiesiogiai, jos įrašą galite rasiti paspaudę čia.

Rašyti komentarą
Komentarai
Ką dabar gaminame:
viskas
velykiniai patiekalai
valgome sveikiau!
karšti patiekalai
sriubos
užkandžiai
pyragai, kepiniai
salotos, mišrainės
Daugiau
Kraunama...
Populiariausi receptai
Kontaktai

Turinio klausimais rašykite:

[email protected]

(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)

Reklama

Reklamos klausimais rašykite

[email protected]

(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)

All Media Digital