Pasiruoškite 3 dubenėlius: 1. Supilkite miltus, 2. Paplaktus kiaušinius, 3. Migdolų plokšteles.
Žuvies filė supjaustyti nedideliais pailgais gabalėliais, pabarstyti druska, pipirais bei apšlakstyti citrinos sultimis. Palikti pasimarinuoti apie 30 min.
Po to žuvį nusausinti, apvolioti miltuose, kiaušinio plakinyje ir migdolų plokštelėse.
Žuvies pirštelius kepti gruzdintuvėje arba puodelyje. Aliejų įkaitinkite iki 160°C temperatūros. Kepkite apie 3-4 minutes, kol migdolai gražiai paruduos. Nedėkite pirštelių į labai karštą aliejų, nes migdolai greitai sudegs, o žuvis nespės iškepti.
Iškeptus pirštelius išimkite ant popierinės servetėlės.
Patiekite dar šiltus, nors skanūs ir šalti.
Prie žuvies pirštelių paruoškite padažą:
Majonezą išmaišykite su kapotais krapais bei trintu česnaku. Jei mėgstate įlašinkite keletą lašų citrinos sulčių.