1.
Žirnius per naktį pamirkome ir išverdame pasūdytame vandenyje. Š
2.
oninę supjaustome nedideliais gabalėliais ir pakepiname, kol gražiai apskrus. Išgriebiame ir atidedame ją į šoną.
3.
Bulves nuskutame ir supjaustome mažais kubeliais. Pakepiname riebaliukuose, kurie susidarė kepant šoninę.
4.
Prikaistuvyje ištirpiname sviestą, beriame miltus ir gerai išmaišome. Supilame pieną. Masę pakaitiname, kol padažas pradės tirštėti. Jį paskaniname druska, pipirais ir muskato riešutu. Žirnius, bulves, šoninę ir padažą sumaišome.
5.
Pilame į kepimo indą viršų užtarkuojame fermentiniu sūriu ir pašauname į iš anksto iki 180 C laipsnių įkaitintą orkaitę maždaug 35 – 40 min. Iškepusį apkepą aš dar pabarsčiau kietojo sūrio drožlėmis.