Bulvių ir žirnių apkepas

ĮVERTINKITE:
(BALSAVO: 10)
Porcijų skaičius: 4
Paruošimo laikas: Apie 1 val.
ĮVERTINKITE:
(BALSAVO: 10)
Bulvių ir žirnių apkepas
Bulvių ir žirnių apkepas
Bulvių ir žirnių apkepas
Bulvių ir žirnių apkepas
Bulvių ir žirnių apkepas
Autorius apie receptą: Tai sukurta visiems, o subalansuota ypatingai žirnių su spirgučiais mėgėjams. O jei rimtai, šis apkeptas tikrai tai beveik tas pats, kaip žirniai su spirgučiais, tik šiek tiek Tai sukurta visiems, o subalansuota ypatingai žirnių su spirgučiais mėgėjams. O jei rimtai, šis apkeptas tikrai tai beveik tas pats, kaip žirniai su spirgučiais, tik šiek tiek sočiau. (...daugiau) Ingrida, Kviečiu į virtuvę
AKCIJOS:
TAIP
NE
Paspaudus šį mygtuką galite išjungti arba įjungti akcijų ingredientams rodymą
INGREDIENTAI:
Porcijų skaičius: 4
5 vienetai bulvių
1 stiklinė džiovintų žirnių
100 gramų lašinukų (arba rūkytos šoninės)
60 gramų fermentinio sūrio
Padažui:
300 mililitrų pieno
50 gramų sviesto
2 šaukštai miltų
1 žiupsnelis pipirų
1 žiupsnelis muskato drožlės
pagal skonį druskos
PARUOŠIMO BŪDAS:
Paruošimo laikas: Apie 1 val.
1.
Žirnius per naktį pamirkome ir išverdame pasūdytame vandenyje. Š
2.
oninę supjaustome nedideliais gabalėliais ir pakepiname, kol gražiai apskrus. Išgriebiame ir atidedame ją į šoną.
3.
Bulves nuskutame ir supjaustome mažais kubeliais. Pakepiname riebaliukuose, kurie susidarė kepant šoninę.
4.
Prikaistuvyje ištirpiname sviestą, beriame miltus ir gerai išmaišome. Supilame pieną. Masę pakaitiname, kol padažas pradės tirštėti. Jį paskaniname druska, pipirais ir muskato riešutu. Žirnius, bulves, šoninę ir padažą sumaišome.
5.
Pilame į kepimo indą viršų užtarkuojame fermentiniu sūriu ir pašauname į iš anksto iki 180 C laipsnių įkaitintą orkaitę maždaug 35 – 40 min. Iškepusį apkepą aš dar pabarsčiau kietojo sūrio drožlėmis.
Skaityti komentarus
Spausdinti
Komentarai (1)
Aistė
2020-04-15 21:18
Tikrai labai skaniai gavosi, net nesitikėjau. Siūlau visiems is mėginti ATSAKYTI
Ką dabar gaminame:
viskas
valgome sveikiau!
karšti patiekalai
sriubos
užkandžiai
pyragai, kepiniai
salotos, mišrainės
Daugiau
Kraunama...
Kontaktai

Turinio klausimais rašykite:

[email protected]

(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)

Reklama

Reklamos klausimais rašykite

[email protected]

(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)

All Media Digital