Žavingi sausainiai "Avytės"

AUTORIUS:
Justyna Gaidamovic‎
ĮVERTINKITE:
(BALSAVO: 8)
Porcijų skaičius: 6
Paruošimo laikas: Apie 30 min.
ĮVERTINKITE:
(BALSAVO: 8)
Sausainiai Avytės
AKCIJOS:
TAIP
NE
Paspaudus šį mygtuką galite išjungti arba įjungti akcijų ingredientams rodymą
INGREDIENTAI:
Porcijų skaičius: 6
200 gramų miltų
100 gramų sviesto (kambario temperatūros)
100 gramų cukraus pudros
1 vienetas kiaušinių (L dydžio)
1 šaukštas kakavos
3 šaukšteliai miltų
0.5 šaukštelio kepimo miltelių
PARUOŠIMO BŪDAS:
Paruošimo laikas: Apie 30 min.
1.
Sviestą su cukraus pudra išsukti iki vientisumo, įmušti kiaušinį ir gerai išplakti. Suberti 200 gr persijotų miltų, sumaišytų su kepimo milteliais, ir užminkyti tešlą. Jei tešla limpa prie rankų, rankas pabarstyti miltais ir minkyti toliau. Miltų nepadauginkite, nes tešla bus per kieta.
2.
Ketvirtadalį tešlos atskirti, į ją įdėti šaukštą kakavos, o į likusią baltą tešlą įdėti 3 šaukštelius miltų. Dar kartą gerai išminkyti baltos ir rudos tešlos gabalėlius, sudėti į maišelį ir palikti šaldytuve apie 30 minučių.
3.
Iš baltos tešlos padaryti 6 rutuliukus, o iš jų - po 16 mažų. Ant kepimo formos, išklotos kepimo popieriumi, iš baltos tešlos formuoti avelę, o iš rudos tešlos padaryti avelės ausis, kanopas ir uodegą. Jei rutuliukai nesulimpa, jų sujungimui galite panaudoti dantų krapštukus, o iškepus sausainiams juos išimti.
4.
Sausainius kepti 180 C laipsnių orkaitėje apie 12 - 15 minučių. Stebėti kepimo laiką pagal savo orkaitę.
AUTORIUS: Justyna Gaidamovic‎
Rašyti komentarą
Spausdinti
Komentarai
Ką dabar gaminame:
viskas
valgome sveikiau!
karšti patiekalai
sriubos
užkandžiai
pyragai, kepiniai
salotos, mišrainės
Daugiau
Kraunama...
Kontaktai

Turinio klausimais rašykite:

[email protected]

(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)

Reklama

Reklamos klausimais rašykite

[email protected]

(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)

All Media Digital