1.
Į virtuvės kombainą suberkite miltus, migdolų miltus, cukraus pudrą, druską, sudėkite gabaliukais supjaustytą šaltą sviestą ir elektriniu trintuvu viską sutrinkite. Trinkite apie 4 minutes mažiausiu greičiu iki smėlinės tekstūros.
2.
Dubenėlyje šakute išplakite kiaušinį, kiaušinio trynį ir vanilės ekstraktą. Tada viską supilkite į miltų mišinį ir maišykite, kol tešla pradės "rinktis" į kamuoliuką.
3.
Tešla bus minkšta, bet nelimpanti prie rankų. Suvyniokite tešlą į maistinę plėvelę, suformuokite stačiakampį ir palikite šaldytuve mažiausiai 2 valandoms.
4.
Tešlą iškočiokite ant kepimo popieriaus ir išpjaustykite numerį/raidę/formą. Ant popieriaus nupieškite norimą trafaretą. Aš iškočiojau tris širdelės formos lakštus, o iš likusios tešlos iškepiau sausainiukus.
5.
Paruoštą numerį/raidę/formą kartu su kepimo popieriumi dėkite į kepimo formą ir kepkite 175 C laipsnių orkaitėje apie 10 - 15 minučių iki gražiai rusvos spalvos.
6.
Želatiną užpilkite šaltu vandeniu ir palikite 15 minučių, kad išbrinktų. Tuomet ištirpinkite karšto vandens (garų) vonelėje, atvėsinkite.
7.
Elektriniu plakikliu išplakite grietinėlę, cukraus pudrą, vanilės ekstraktą, citrinos sultis, tada supilkite atvėsusią želatiną ir viską išplakite iki standumo. Grietinėlę atsargiai įmaišykite į maskarponę.
8.
Per specialų dekoravimo maišelį su apvaliu antgaliu išspauskite kremą ant kiekvieno sausainio lakšto, ir papuoškite, kaip jums patinka. Vieną lakštą uždėkite ant kito.
9.
Prieš patiekiant būtinai palaikykite šaldytuve (aš laikiau per naktį), kad kremas suminkštintų lakštus, lengvai pjaustytusi ir nelūžinėtų.