1.
Šaltą sviestą supjaustome gabalėliais ir pirštais sutriname su miltų, druskos ir cukraus pudros mase, kol susidarys šlapi trupiniai. Į trupinius supilame ledinį vandenį kartu su citrinų sultimis. Vandenį pilame pagal situaciją, jo reikia tiek, kad tešla suliptų.
2.
Išminkome tešlą ir įvyniojus į maistinę plėvelę paliekame ją bent porai valandų pastovėti šaldytuve, galima ir pernakt.
3.
Iškočiojame tešlą, padengiame ja kepimo indą (naudojau apvalią 23 cm skersmens kepimo formą). Likutį tešlos panaudojame pyrago puošybai. Pyrago pagrindą lengvai subadome šakute.
4.
Kepame 190 C laipsnių įkaitintoje orkaitėje apie 20 minučių.
5.
Ruošiame pyrago įdarą. Į indą įmušame tris kiaušinius, beriame rudąjį ir baltąjį cukrų, druską ir viską gerai išmaišome. Pagal skonį beriame meduolinių prieskonių mišinį ( aš naudojau du arbatinius šaukštelius), įtarkuojame citrinos ir apelsino žieveles, sukrečiame moliūgų tyrę, supilame grietinėlę ir viską išmaišome.
6.
Paruoštą įdarą supilame ant iškepusio pagrindo ir pašauname į iki 180 C laipsnių įkaitintą orkaitę kepti apie 50 minučių.
7.
Iškepusį pyragą puošiame pagal poreikį, galime naudoti pagrindo tešlos likutį, riešutus, spanguoles, pipirus, grietinėlę ar ką tik širdis geidžia. Skanaus!