Vokiška sriuba su sūriu

AUTORIUS:
Urtė Dervynas
ĮVERTINKITE:
(BALSAVO: 2)
Porcijų skaičius: 4
Paruošimo laikas: Apie 30 min.
ĮVERTINKITE:
(BALSAVO: 2)
Vokiška sriuba su sūriu
Vokiška sriuba su sūriu
Vokiška sriuba su sūriu
Autorius apie receptą: Iš Viduramžių atkeliavusi vokiška alaus sriuba tuomet buvo teikiama pusryčiams. Dabar ji tapusi neatsiejama Oktoberfest ir tiesiog vokiško gyvenimo alinėse dalimi. Jei Iš Viduramžių atkeliavusi vokiška alaus sriuba tuomet buvo teikiama pusryčiams. Dabar ji tapusi neatsiejama Oktoberfest ir tiesiog vokiško gyvenimo alinėse dalimi. Jei nuspręsite virti šią sriubą, turėsite priimti svarbų sprendimą – kokį alų pilti.Jei pasirinksite labai intensyvų alų, sriuba gali likti kartoka. Tad geriausiai derės lengvas pilsner arba vokiškas kvietinis. (...daugiau) Urtė Dervynas
AKCIJOS:
TAIP
NE
Paspaudus šį mygtuką galite išjungti arba įjungti akcijų ingredientams rodymą
INGREDIENTAI:
Porcijų skaičius: 4
500 mililitrų alaus (vokiško, tinka nealkoholinis)
200 mililitrų pieno
200 mililitrų grietinėlės (naudojau 15% riebumo)
180 gramų kietojo sūrio (naudojau MEMEL Prussia, 3 mėn)
100 gramų sūrio (naudojau puskietį MEMEL Piquant su Chalapos paprikomis)
1 vienetas svogūnų (didelio)
1 vienetas morkų
40 gramų kvietinių miltų
2 skiltelės česnako
4 šaukštai sviesto
1 šaukštas dižono garstyčių (su grūdeliais)
1 žiupsnelis muskato
pagal skonį druskos
pagal skonį maltų juodųjų pipirų
pagal poreikį riestainių (vokiškų „Brezel” ar kitų bandelių)
PARUOŠIMO BŪDAS:
Paruošimo laikas: Apie 30 min.
1.
Ištirpinkite sviestą dideliame puode ant vidutinės ugnies. Sudėkite tarkuotą morką, supjaustytą svogūną ir susmulkintą česnaką. Troškinkite 10 minučių.
2.
Suberkite miltus ir gerai išmaišykite. Papipirinkite. Kepkite, dažnai maišydami, 3 minutes, kol miltai taps auksinės spalvos.
3.
Sumaišykite pieną ir grietinėlę. Lėtai supilkite į puodą, nuolat plakdami, kol viskas gerai susimaišys. Įtarkuokite muskato riešuto.
4.
Įkaitinkite ugnį iki vidutinės ir supilkite alų bei įdėkite garstyčias. Užvirinkite, dažnai plakdami, kol putos nuslūgs. Virkite ant vidutinės ugnies 10 minučių, kol sutirštės.
5.
Nukelkite nuo ugnies ir po saują įmaišykite sūrį. Paragaukite ir pagal poreikį įberkite druskos.
RECEPTO DRAUGAS:
Rašyti komentarą
Spausdinti
Komentarai
Ką dabar gaminame:
viskas
valgome sveikiau!
karšti patiekalai
sriubos
užkandžiai
pyragai, kepiniai
salotos, mišrainės
Daugiau
Kraunama...
Kontaktai

Turinio klausimais rašykite:

[email protected]

(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)

Reklama

Reklamos klausimais rašykite

[email protected]

(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)

All Media Digital