Vištienos stir fry su brokoliais

AUTORIUS:
Edita
ĮVERTINKITE:
(BALSAVO: 7)
Porcijų skaičius: 4
Paruošimo laikas: Apie 20 min.
ĮVERTINKITE:
(BALSAVO: 7)
Vištienos stir fry su brokoliais
@Shutterstock
Autorius apie receptą: Pietūs arba vakarienė gali būti pagaminama ne tik labai greitai, bet ir labai gardžiai. Labai skanu tiekti su ryžiais. Pietūs arba vakarienė gali būti pagaminama ne tik labai greitai, bet ir labai gardžiai. Labai skanu tiekti su ryžiais. Edita
AKCIJOS:
TAIP
NE
Paspaudus šį mygtuką galite išjungti arba įjungti akcijų ingredientams rodymą
INGREDIENTAI:
Porcijų skaičius: 4
500 gramų vištienos filė
0.5 vieneto brokolių (nedidelio)
1 vienetas raudonosios paprikos
50 gramų anakardžių riešutų (arba žemės riešutų)
1 pundelis svogūnų laiškų
4 šaukštai sojos padažo
3 skiltelės česnako (arba pagal skonį)
2 šaukštai krakmolo
1 šaukštas medaus
1 šaukštas krakmolo
1 žiupsnelis aitriosios paprikos miltelių (arba pagal skonį)
pagal poreikį aliejaus
PARUOŠIMO BŪDAS:
Paruošimo laikas: Apie 20 min.
1.
Papriką supjaustyti nedideliais gabalėliais, česnaką smulkiai susmulkinti. Vištieną supjaustyti kąsnio dydžio gabalėliais ir apvolioti krakmole (nebūtina, bet taip ji bus traškesnė).
2.
Į keptuvę įpilti aliejaus, sudėti česnaką ir pakaitinti kelias sekundes. Sudėti vištieną, įberti druskos ir kepti nuolat pamaišant iki kol vištiena pilnai iškeps ir šiek tiek paskurs.
3.
Brokolį susmulkinti smulkesniais žiedynais, sudėti į keptuvę kartu su paprika. Kepti 1 - 2 minutes. Daugiau kepti nereikia, kad brokoliai ir paprikos neprarastų traškesio ir neperkeptų.
4.
Į keptuvę suberti riešutus ir permaišyti. Dėti medų ir, nuolat viską maišant, pakepinti, kol nuo medaus ingredientai truputį paskrus. Į keptuvę įpilti sojos padažo.
5.
Krakmolą išmaišyti maždaug 100 ml šalto vandens, supilti į keptuvę. Minutėlę pakaitinti, maišant, kol padažas sutirštės. Pabaigoje sumaišyti su smulkintais svogūnų laiškais.
6.
Labai tinka tiekti su ryžiais.
Patarimai:
Jeigu norite dar labiau Aziją primenančio skonio, pabaigoje galite apšlakstyti skrudintų sezamų aliejumi ir išmaišyti. Aliejų rinkitės būtent skrudintų sezamų, jis suteiks ypatingo armato. Su šiuo aliejumi patiekalo nebekaitinkie.
AUTORIUS: Edita
Rašyti komentarą
Spausdinti
Komentarai
Ką dabar gaminame:
viskas
valgome sveikiau!
karšti patiekalai
sriubos
užkandžiai
pyragai, kepiniai
salotos, mišrainės
Daugiau
Kraunama...
Kontaktai

Turinio klausimais rašykite:

[email protected]

(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)

Reklama

Reklamos klausimais rašykite

[email protected]

(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)

All Media Digital