Vištienos šašlykai orkaitėje

AUTORIUS:
Rita
ĮVERTINKITE:
(BALSAVO: 3)
Porcijų skaičius: 2
Paruošimo laikas: Apie 45 min.
ĮVERTINKITE:
(BALSAVO: 3)
Šašlykas orkaitėje
@Shutterstock
Autorius apie receptą: Kai oras lauke nelepina, šašlykų galima išsikepti orkaitėje! Šašlykai iškepa kiek kitokie, nei ant anglių, bet labai skanūs ir taip! Kai oras lauke nelepina, šašlykų galima išsikepti orkaitėje! Šašlykai iškepa kiek kitokie, nei ant anglių, bet labai skanūs ir taip! Rita
INGREDIENTAI:
Porcijų skaičius: 2
600 gramų vištienos filė (arba šlaunelių mėsos be kaulų ir odos)
2 šaukštai alyvuogių aliejaus
2 šaukštai sojos padažo
1 šaukštas cukraus
1 šaukštelis maltos kalendros
2 skiltelės česnako
šiek tiek druskos
šiek tiek pipirų
PARUOŠIMO BŪDAS:
Paruošimo laikas: Apie 45 min.
1.
Aliejų, sojos padažą, druską, cukrų, pipirus, kalendrą ir trintą česnaką išmaišyti.
2.
Vištieną supjaustyti norimo dydžio gabalėliais ir išmaišyti su marinatu. Palikti pasimarinuoti apie pusvalandį. Kol mėsa marinuojasi, medinius iešmelius pamerkti į vandenį (kad kepant nesviltų).
3.
Pasirinkite tokią kepimo formą, kurios plotis būtų kiek mažesnis nei medinių iemšelių ilgis, kad juos galima būtų uždėti kaip ant rėmelio (kad kepama mėsa nesiliestų su forma). Formą išklokite folija ar kepimo popieriumi.
4.
Mėsą maukite ant iešmelių, juos uždėkite ant kepimo formos, kad iešmeliai kabėtų kaip ant šašlykinės. Kepkite iki 200 C laipsnių įkaitintoje orkaitėje apie 30 - 40 minučių.
AUTORIUS: Rita
Rašyti komentarą
Spausdinti
Komentarai
Ką dabar gaminame:
viskas
kūčių patiekalai
kalėdų patiekalai
pyragai, kepiniai
karšti patiekalai
užkandžiai
Daugiau
Kraunama...
Kontaktai

Turinio klausimais rašykite:

skanu@lamaistas.lt

(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)

Reklama

Reklamos klausimais rašykite

reklama@tipro.lt

(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)

tiPRO grupės dalis