Vištienos Rillettes su ančių taukais

ĮVERTINKITE:
(BALSAVO: 4)
Porcijų skaičius: 10
Paruošimo laikas: Daugiau nei 1 val.
ĮVERTINKITE:
(BALSAVO: 4)
Vištienos Rillettes su ančių taukais
Vištienos Rillettes su ančių taukais
Vištienos Rillettes su ančių taukais
Vištienos Rillettes su ančių taukais
Vištienos Rillettes su ančių taukais
Vištienos Rillettes su ančių taukais
Autorius apie receptą: „Rillettes“ yra konservavimo būdas, panašus į „confit“, kai mėsa pagardinama, tada lėtai kepama ar verdama, panardinta į riebalus kelias valandas. Mėsa Rillettes „Rillettes“ yra konservavimo būdas, panašus į „confit“, kai mėsa pagardinama, tada lėtai kepama ar verdama, panardinta į riebalus kelias valandas. Mėsa Rillettes kepama ar verdama ilgai ir lėtai, kad kuo mažiau kepdama prarastų drėgmės, tol kol pradeda kristi nuo kaulo. Po to mėsa suplėšoma, sumaišoma su riebalais ir supilama į indus. Viršus užpilamas riebalais, kad užkandis galėtų ilgai stovėti negesdamas, riebalai tarsi užkonservuoja mėsą. Oi tik nepagalvokite, kad Rilletes ruošiu kasdien ar kad puikiai žinau visus šiuos burtažodžius. Iš tiesų aš tiek mažai žinau arba dar tiek daug dar nežinau, bet viskam dar turiu laiko. Prisipažinsiu šį užkandį mes jau suvalgėme. Ką teko vaišinti, nelabai net suprato, ką valgo. Daug kam pasirodė, kad tai žuvis, gal baklažanai, o gal net grybai su kažkuo maišyti. Nors daugiausiai buvo spėjimų, kad tai paštetas. Tai puikus užkandis, kur viryklė padaro didžiausią darbo dalį. Nebijokite ilgo kepimo, jis tikrai neprailgs, dirbant kitus darbus. Skanių atradimų. Užtruksite ilgai, bet kiekviena sugaišta minutė ar valanda tikrai to verta. Receptą radau "Bulvių košė" tinklaraštyje . (...daugiau) Ingrida, Kviečiu į virtuvę
AKCIJOS:
TAIP
NE
Paspaudus šį mygtuką galite išjungti arba įjungti akcijų ingredientams rodymą
INGREDIENTAI:
Porcijų skaičius: 10
4 vienetai vištienos ketvirčių
pagal skonį prieskonių vištienai (mėgiamų, galite dėti česnako, čiobrelio, šalavijo, muskato riešuto ir t.t.)
pagal skonį druskos
1 žiupsnelis maltų juodųjų pipirų
pagal poreikį taukų (ančių)
PARUOŠIMO BŪDAS:
Paruošimo laikas: Daugiau nei 1 val.
1.
Vištienos ketvirčius įtriname druska, pipirais, pasirinktais prieskoniais. Laura pataria druskos dėti šiek tiek daugiau nei įprastai, tokiuose gaminiuose ji paskui prapuola. Marinuojame vištieną šaldytuve mažiausiai per naktį, geriausia būtų parą laiko arba net dvi.
2.
Nuo vištienos nuvalome prieskonius, sudedame į kepimo formą. Stenkitės rasti tokią formą, kad vištiena kaip tik tilptų, antraip reikės labai daug riebalų.
3.
Riebalus ištirpiname, kad atšiltų ir užpilame ant vištienos ketvirčių. Riebalai turi apsemti mėsą.
4.
Įkaitiname orkaitę iki 90 – 100 C laipsnių. Dedame į orkaitę vištienos ketvirčius apsemtus riebalais ir kepame 4 – 5 valandas. Kaip sužinoti, kada jau iškepė: ketvirčiai turi būti nusėdę ant dugno, nes kol dar žali, plūduriuoja paviršiuje, antras požymis – skaidrūs riebalai. Galima virti ir ant viryklės, bet stebėkite, kad temperatūra būtų apie 82 C laipsnius.
5.
Išimame vištieną iš riebalų ir paliekame valandą pastovėti, kad pravėstų. Nuimame odelę, susmulkinkite ją. Kojelių mėsą suplėšome.
6.
Riebalus perkošiame, kol vištiena vės, riebalai nusistovės ir kepimo sultys atsiskirs nuo riebalų. Nugriebiame riebalus nuo kepimo sulčių. Atidedame į šalį.
7.
Sudedame mėsą ir odą į indą, uždedame ant plaktuvo tešlos maišymo antgalį (mano rankinis plaktuvas, tai uždėjau ne plakimo šluotelę, o „kablio“ antgalį). Maišydami vidutiniu greičiu supilame nusistovėjusias mėsos sultis (iki 200 g), tada po truputį pilame riebalus (nuo 200 g iki 400 g, žiūrint kaip norit ar mažiau riebalų ir sausiau, ar daugiau ir skaniau). Maišome, kol masė taps tepamos konsistencijos. Paragaujame ar netrūksta druskos.
8.
Sudedame Rillettes į indelius ir dedame į šaldytuvą, kad atvėstų. Kai atvės užpilame pašildytais riebalais, taip juos užkonservuosite ilgam stovėjimui. Prieš valgant išimkite iš šaldytuvo, kad atšiltų iki kambario temperatūros.
9.
Vištienos kojelių Rillettes skanu su balta duona, saldžiarūgščiai marinuotomis daržovėmis ir garstyčiomis.
Rašyti komentarą
Spausdinti
Komentarai
Ką dabar gaminame:
viskas
valgome sveikiau!
karšti patiekalai
sriubos
užkandžiai
pyragai, kepiniai
salotos, mišrainės
Daugiau
Kraunama...
Kontaktai

Turinio klausimais rašykite:

[email protected]

(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)

Reklama

Reklamos klausimais rašykite

[email protected]

(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)

All Media Digital