Vištienos kukuliukai kepti orkaitėje

AUTORIUS:
Rita
ĮVERTINKITE:
(BALSAVO: 7)
ĮVERTINKITE:
(BALSAVO: 7)
Vištienos kukuliukai kepti orkaitėje
Vištienos kukuliukai kepti orkaitėje
Vištienos kukuliukai kepti orkaitėje
AKCIJOS:
TAIP
NE
Paspaudus šį mygtuką galite išjungti arba įjungti akcijų ingredientams rodymą
INGREDIENTAI:
~700 g maltos vištienos
2-3 v.š. maltų džiūvėsėlių
40 ml pieno
1 nedidelio smulkiai sutarkuoto svogūno
1 v.š. grietinės
1 kiaušinio
1- 1,5 a.š. druskos
1/2 a.š. maltų pipirų
mėgstamų vištienai skirtų prieskonių pagal skonį
apie pora v.š. mėgiamo majonezo
100 g fermentinio sūrio
PARUOŠIMO BŪDAS:

1.Orkaitę įkaitinti iki 200° C temperatūros.
Į didelį dubenį sudėti maltą mėsą, tarkuotą svogūną, supilti pieną, sudėti grietinę, įmušti kiaušinį, suberti džiūvėsėlius, prieskonius, druską, pipirus ir viską gerai išmaišyti. Masė gaunasi gan minkšta ir sunkiai formuojama, viskas gerai, taip ir turi būti. Drėgnomis rankomis formuoti vidutinio dyžio kukuliukus, kuriuos sudėti į kepimo popieriumi išklotą skardą.
Kukuliukus aptepti majonezu (vienam skirti apie 1/2 a.š.) ir šauti į orkaitę, kepti apie 10 minučių.
Tada ištraukus pabarstyti smulkiai tarkuotu fermentiniu sūriu. Šauti atgal ir kepti dar apie 10-12 minučių.
P. S. Jei norisi labiau sukepusio sūrio, užbarstyti juo jau pačioje pradžioje, po to kai užtepsite majonezu.

AUTORIUS: Rita
Rašyti komentarą
Spausdinti
Komentarai
Ką dabar gaminame:
viskas
ruošiamės žiemai
valgome sveikiau!
salotos, mišrainės
karšti patiekalai
pyragai, kepiniai
Daugiau
Kraunama...
Kontaktai

Turinio klausimais rašykite:

[email protected]

(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)

Reklama

Reklamos klausimais rašykite

[email protected]

(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)

All Media Digital