Autorius apie receptą:
Labai skanūs suktinukai. Kai spėju, vištienos krūtinėlę prieš tai porą valandų pamarinuoju užpylusi pienu arba tiesiog pamirkau sūriame vandenyje su trupučiu citrinos
Labai skanūs suktinukai. Kai spėju, vištienos krūtinėlę prieš tai porą valandų pamarinuoju užpylusi pienu arba tiesiog pamirkau sūriame vandenyje su trupučiu citrinos sulčiu. Bet jeigu nespėju, skanūs šie suktinukai būna ir be marinavimo.
(...daugiau)(...mažiau)
Renata
AKCIJOS:
Rodytiakcijas
TAIP
NE
Paspaudus šį mygtuką galite išjungti arba įjungti akcijų ingredientams rodymą
INGREDIENTAI:
Porcijų skaičius: 4
800 gramų
vištienos filė
8 riekės
kiaulienos šoninės
100 gramų
fermentinio sūrio
5 skiltelės
česnako
šiek tiek
prieskonių paukštienai
šiek tiek
druskos
PARUOŠIMO BŪDAS:
Paruošimo laikas: Apie 45 min.
1.
Vištienos krūtinėlę supjaustome griežinėliais, lengvai pamušame, pabarstome prieskoniais, įtriname česnaku, galima dar pasūdyti, jeigu naudojami prieskoniai yra be druskos.
2.
Į kiekvieno gabaliuko vidurį dedame fermentinio sūrio gabaliuką ir mėsą gražiai suvyniojame ir apsukame šoninės juostelėmis. Jeigu norisi, dar galima suktinukų išorę įtrinti prieskoniais (man labai patinka šiek tiek saldžios ir aštrios), bet nebūtina. Suktinukus perveriame smeigtukais, kad gerai laikytųsi.
3.
Suktinukus sudedame į kepimo indą, išteptą aliejumi. Kepame orkaitėje 180 laipsnių temperatūroje apie 40 minučių. Baigiant kepti kelioms minutės dar galime įjungti grilio režimą, jog suktinukai gražiai apskrustų.