Vištiena su pomidorais ir sūriu keptuvėje

AUTORIUS:
LaMaistas.lt
ĮVERTINKITE:
(BALSAVO: 5)
Porcijų skaičius: 3
Paruošimo laikas: Apie 30 min.
ĮVERTINKITE:
(BALSAVO: 5)
Vištiena su pomidorais ir sūriu keptuvėje
Nuotraukos Valerijos Bieliakės, LaMaistas.lt redakcijai
Vištiena su pomidorais ir sūriu keptuvėje
Vištiena su pomidorais ir sūriu keptuvėje
Vištiena su pomidorais ir sūriu keptuvėje
Autorius apie receptą: Labai paprasta, vasariška, spalvinga ir skanu! Idėja pietums ar vakarienei, kuriai įgyvendinti užteks pusvalandžio! Ruošti galite ne tik iš filė, bet ir šlaunelių mėsos be Labai paprasta, vasariška, spalvinga ir skanu! Idėja pietums ar vakarienei, kuriai įgyvendinti užteks pusvalandžio! Ruošti galite ne tik iš filė, bet ir šlaunelių mėsos be kaulų ir odos, taip pat galima gaminti ir iš kalakutienos. Pesto šiam patiekalui nebūtinas, bet jis čia tikrai labai labai tinka, be to, jo visai nesudėtingai galite paruošti ir namuose iš vasaros gėrybių. (...daugiau) LaMaistas.lt
AKCIJOS:
TAIP
NE
Paspaudus šį mygtuką galite išjungti arba įjungti akcijų ingredientams rodymą
INGREDIENTAI:
Porcijų skaičius: 3
3 vienetai vištienos filė (apie 400 g, arba šlaunelių mėsos be kaulų ir odos)
120 gramų mocarela sūrio (arba kitokio sūrio, žr. patarimus)
1 sauja vyšninių pomidorų (ar 1 didelio pomidoro)
100 mililitrų sultinio (arba vandens+1/4 šaukštelio mėgstamų prieskonių)
3 šaukšteliai pesto (nebūtina)
2 skiltelės česnako
2 šaukštai aliejaus
pagal skonį druskos
pagal skonį maltų juodųjų pipirų
40 gramų sviesto
1 saujelė žalumynų
PARUOŠIMO BŪDAS:
Paruošimo laikas: Apie 30 min.
1.
Vištieną pabarstyti druska ir pipirais. Jei gabaliukai labai stori, galite juos šiek tiek paploninti padaužant virtuviniu plaktuku.
2.
Keptuvėje įkaitinti aliejų, jame iš abiejų pusių po 6 - 10 minučių apkepti vištieną, kol apskrus ir iškeps iš vidaus. Tikslus kepimo laikas priklausys nuo vištienos gabalėlio storio. Jei norite įsitikinti, ar vištiena iškepė, galite įsmeigti peilio galiuką ar šakutę, turi išbėgti skaidrios, sultinį primenančios sultys, o vištienos vidus neturi būti rausvas. Vištieną išimti ir atidėti į lėkštę.
3.
Kol kepa vištiena, smulkiai sukapoti česnaką, pomidorus perpjauti pusiau. Jei naudojate didelius pomidorus, juos supjaustyti kąsnio dydžio gabalėliais.
4.
Neišjungus kaitinimo, į keptuvę pilti sultinį, dėti sviesto gabalėlį. Kai sviestas aptirps, sudėti smulkiai kapotą česnaką. Minutę pakaitinti pamaišant.
5.
Į keptuvę grąžinti vištienos gabalėlius. Suplėšyti mocarelos sūrį ir išdėlioti ant kiekvieno vištienos gabalėlio. Viršų aptepti pesto padažu. Išdėlioti pomidorus.
6.
Keptuvę uždengti dangčiu ir pakaitinti 2 - 3 minutes, kol sūris aptirps.
7.
Patiekiant pabarstyti žalumynais, vištieną galima apšlakstyti padažu iš keptuvės. Skanaus!
Patarimai:
Pesto padažas šiam patiekalui nėra būtinas, bet jis priduoda išties ypatingo skonio ir aromato. Jei pesto padažo neturite, jo galima labai paprastai pasigaminti namuose praktiškai iš bet kokių žalumynų, detalų receptą, kaip tai padaryti, rasite čia.
Sūrį galima pakeisti mėgstamu fermentiniu ar puskiečiu, tuomet jį reikėtų sutarkuoti stambesne tarka ir atsagiai išdėlioti ant kepsnelių.
LaMaistas.lt
Rašyti komentarą
Spausdinti
Komentarai
Ką dabar gaminame:
viskas
valgome sveikiau!
karšti patiekalai
sriubos
užkandžiai
pyragai, kepiniai
salotos, mišrainės
Daugiau
Kraunama...
Kontaktai

Turinio klausimais rašykite:

[email protected]

(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)

Reklama

Reklamos klausimais rašykite

[email protected]

(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)

All Media Digital