Suberti druską į didelį indą.krapų sėklas sumalti kad pajustum krapų aromatą. Įberti sėklas į druską ir įmušti kiaušinius. Viską gerai išmaišyti.
Paimti baziliko lapus ir kitas žoleles ir sumalti taip, kad išsiskirtų sultys. Sutarkuojame šiek tiek citrinos žievės ir įdedam į žolele. Įpilam alyvuogių aliejaus ir dar truputi pamalam.
Švarią vištą ištrinam gautu žolelių mišiniu. Į vidų įdedam likusias žoles ir kubeliais supjaustytą citriną. Į kepimo skardą paskleidžiame pusę druskos, padedame ant jos vištą ir uždengiame su likusia druska taip, kad neliktu neuždengtos vietos (kaip kokonas turėtų gautis). Kepame iki 200 laipsnių įkaitintoje orkaitėje apie 2 valandas.
Padažas:
Įdėti grietinės, krienų, šiek tiek citrinos sulčių ir truputį rukolos. Viską išmaišyti. Gautą padažą įdėti į padažinę ir pateikti prie vištos.
Kai višta iškeps, nulupti druską (ji gausis panašiai kaip akmens masė, todėl labai lengvai ją nuimsite) Viduje išvysite pasakiškai gražią auksinės spalvos, ir labai sultingą vištą.
Skanaus!