Autorius apie receptą:
Namai tušti, pilvai tušti, šaldytuve - virtos bulvės su lupenomis, išvirtos specialiai šiam patiekalui, apie kurį sužinojau iš draugės. Kadangi nežinojau kiek visko dėti,
Namai tušti, pilvai tušti, šaldytuve - virtos bulvės su lupenomis, išvirtos specialiai šiam patiekalui, apie kurį sužinojau iš draugės. Kadangi nežinojau kiek visko dėti, padariau - buvo skanu.
(...daugiau)(...mažiau)Rūta
AKCIJOS:
Rodytiakcijas
TAIP
NE
Paspaudus šį mygtuką galite išjungti arba įjungti akcijų ingredientams rodymą
INGREDIENTAI:
Porcijų skaičius: 4
5 vienetai
bulvių
(virtų su lupenomis)
5 šaukštai
miltų
2 šaukštai
krakmolo
1 vienetas
kiaušinių
šiek tiek
prieskonių
PARUOŠIMO BŪDAS:
Paruošimo laikas: Apie 20 min.
1.
Virtas bulves nulupti, sutrinti (man patinka, kai lieka mažučiai bulvių gabaliukai) arba sumalti mėsmale.
2.
Gautą masę maišyti kartu su kiaušiniu, miltais ir krakmolu. Aš stengiausi miltų įdėti tiek, kad minkoma bulvių masė neliptų prie rankų.
3.
Iš masės padaryti plonus volelius, supjaustyti norimo dydžio gabalėliais ir virti pasūdytame vandenyje apie 10 min.