1.
Bulves išvirti su lupenomis, atšaldyti, nulupti, sumalti mėsmale (aš tryniau kaip buvlių košę - masė buvo su smulkiais bulvių gabalėliais - man labai patiko). Įmušti kiaušinį, įdėti druskos ar mėgstamų prieskonių, miltų, viską gerai išmaišyti bei formuoti plokščius kotletus (rankas pabarstyti miltais, jei bulvių masė limpa prie rankų), apvolioti miltuose prieš kepant. Kepti keptuvėje su aliejumi, kol gražiai apskrus. Kotletai paruošti!
2.
Grybus užmerkti piene (sako užtenka mirkyti kelias valandas, tačiau aš mirkau per naktį), išvirti, tuomet smulkiai supjaustyti. Skysčio nuo grybų virimo neišpilkite. Skysčio man liko 500 ml.
3.
Svogūną supjaustyti smulkiais kubeliais. Keptuvėje ištirpinti sviestą, pakepinti svogūnus, kol gražiai pagels, sudėti pjaustytus grybus, pakepinti, tada supilti grybų nuovirą, įdėti sultinio kubelį ar kitų mėgstamų prieskonių bei uždengus patroškinti. Miltus išsukti su nedideliu kiekiu vandens, kad gautųsi vientisa masė, supilti į padažą. Įdėti grietinę, pakaitinti kelias minutes. Padažas paruoštas!
4.
Kotletus dėti į lėkštę, užpilti padažo ir skanaus!