1.
Bulves išvirkite pasūdytame vandenyje su lupena, išvirusias nulupkite ir sugrūskite. Atvėsinkite.
2.
Į atvėsusias bulves suberkite manų kruopas, krakmolą, druską, įmuškite kiaušinį ir viską gerai išminkykite.
3.
Įdarui į varškę įmuškite kiaušinį, suberkite aguonas, druską ir išmaišykite.
4.
Iš bulvių masės gnybkite masės, delne suformuokite paplotėlį, dėkite įdaro ir formuokite cepeliną - užlankstykite kraštus link vidurio ir "apglostykite" delnais.
5.
Cepelinus sudėkite į puodą su verdančiu vandeniu ir jiems iškilus į viršų, virkite dar apie 10 min. Tada išimkite kiaurasamčiu.
6.
Aš patiekiau su padažu: keptuvėje pakaitinu šiek tiek sviesto, kelis šaukštus grietinės, beriu truputį tarkuoto parmezano sūrio, pagardinu druska. Dar galima pagardinti žalumynais.