Šio sekmadienio, spalio 18 dienos rytą TV3 eteryje "La Maistas" mūsų talentingieji šefai Tomas Rimydis ir Vylius Blauzdavičius bei laidos viešnia Živilė laidos metu dalinosi gardžiomis pusryčių idėjomis, kurias paruošti nėra sudėtinga, pusryčių stalą paverčia ypatingu, o ir energijos suteikia visai dienai.
Jeigu nespėjote pasižiūrėti laidos gyvai, jos įrašą rasite žemiau. Visi laidoje gaminti receptai pasiekiami čia, o daugiau apie juos - toliau šiame straipsnyje.
Laidos šefai su La Maisto komanda persikėlė į nuostabiai jaukią kavinukę "Kavos era", kurioje galima prisėsti, pradėti savo gražią dieną gardžiuojantis skaniais pusryčiais. O pusryčiai iš ties puikūs - "Kavos era" žinoma dėl gardžiųjų Benedikto kiaušinių ruošimo, bet čia galima rasti ir omleto, skrebučių, salotų, varškėčių ir kitų daugelio pamėgtų pusryčių idėjų. Taip pat galima pasilepinti puikiu kavos aromatu bei skoniu ar šviežiai spaustomis sultimis.
Ši vieta ypatinga tuo, kad užsukti ir papusryčiauti čia galima visą dieną. Kaip pats šeimininkas Laimonas teigia, ši vieta skirta ir tiems, kurie keliasi anksti, ir tiems, kurie dieną pradeda kiek vėliau. "Kavos era" tam ir yra - kad būtų galima pasimėgauti pusryčiais nepaisant to, kuriuo metu žmogus pusryčiauja.
Nuotraukos Dovilės Ramoškaitės, LaMaistas.lt redakcijai
Laidos šefas Tomas ruošė omleto suktinį su sūdytu upėtakiu. Įprastą omletą galima paruošti daug įdomiau ir pusryčius paversti ypatingais. Toma žuvį parūko ąžuolo statinės drožlėmis, kad būtų įdomesnis skonis, bet galima to ir nedaryti. Šio omleto paslaptis - atskirtas kiaušinio baltymas nuo trynių, jie išplakami atskirai, o tik jau kepant supilamas baltymas, o tuomet - trynys.
Nuotraukos Dovilės Ramoškaitės, LaMaistas.lt redakcijai
Antrasis laidos šefas Vylius pusryčiams siūlo virtų bulvių blynelius su sūriu ir kukurūzais. Šie pusryčiai tikrai suteiks energijos puikiai dienos pradžiai. Šiuos blynelius paruošti labai paprasta, o ragauti labai gardu.
Nuotraukos Dovilės Ramoškaitės, LaMaistas.lt redakcijai
Vylius blynelius ruošė su čederio sūriu, nes jo skonis intensyvesnis ir jis labai gerai lydosi. Blyneliams galima naudoti kukurūzo burbuolę arba konservuotus kukurūzus. O pagardinti šį patiekalą šefas siūlo tiekti su padažu vos iš kelių ingredientų - tikras tobulumas paprastume.
Nuotraukos Dovilės Ramoškaitės, LaMaistas.lt redakcijai
Laidos viešnia Živilė parodė, kaip pagaminti pusryčių skrebutį su avokadu, burokėlių humusu ir be lukšto virtais kiaušiniais. Sotūs, gardūs ir nesudėtingai paruošiami pusryčiai sužavės kiekvieną šeimos narį, nes ir atrodo ypatingai. Živilė pataria skrebutį skrudinti grilyje arba keptuvėje, bet nesiūlo to daryti orkaitėje, nes gali per daug sudžiūti.
Nuotraukos Dovilės Ramoškaitės, LaMaistas.lt redakcijai
Živilė pasidalina patarimais, kaip paruošti kiaušinius be lukšto. Pirmiausia, kad lengviau būtų juos įleisti į vandenį, Živilė pataria įmušti kiaušinį į nedidelį dubenėlį, o iš dubenėlio perdėti į puodą su vandeniu. Viešnia pasidalina ir kaip žinoti, kad kiaušinis jau išviręs - baltymas turi būti jau sutvirtėjęs, o trynys minkštas.
Nuotraukos Dovilės Ramoškaitės, LaMaistas.lt redakcijai
Išskirtiniais šefų receptais ir kulinarinėmis paslaptimis mėgaukitės žiūrėdami „La Maistas“ kiekvieną sekmadienį 9:30 val. per TV3!