Autorius apie receptą:
Vos kelių ingredientų lašišos užkandėlė, kuri greitai paruošiama ir labai skani. Užtepėlę šioms užkandėlėms galima drąsiai pasiruošti ir iš vakaro. Ją tinka tepti
Vos kelių ingredientų lašišos užkandėlė, kuri greitai paruošiama ir labai skani. Užtepėlę šioms užkandėlėms galima drąsiai pasiruošti ir iš vakaro. Ją tinka tepti ant prancūziško batono riekelių ar ant krekerių ar džiūvėsėlių.
(...daugiau)(...mažiau)
Dovilė
AKCIJOS:
Rodytiakcijas
TAIP
NE
Paspaudus šį mygtuką galite išjungti arba įjungti akcijų ingredientams rodymą
INGREDIENTAI:
Porcijų skaičius: 8
200 gramų
rūkytos lašišos filė
(arba sūdytos lašišos)
100 gramų
sviesto
šiek tiek
citrinų sulčių
1 vienetas
prancūziško batono
PARUOŠIMO BŪDAS:
Paruošimo laikas: Apie 20 min.
1.
Lašišos filė sudėti į virtuvinį smulkintuvą, ten pat sudėti kambario temperatūros sviestą, įspausti šiek tiek citrinos sulčių. Sutrinti iki vientisos masės. Beje, trinti galima ir rankiniu elektriniu trintuvu, vadinamu blenderiu.
2.
Sutrintą užtepėlę geriausią bent valandą-dvi palaikyti šaldytuve, kad pastingtų. Galima ruošti ir iš vakaro.
3.
Prancūzišką batoną supjaustyti riekelėmis, trumpai paskrudinti sausoje keptuvėje ar orkaitėje. Galima ir neskrudinti, bet paskrudinus sumuštinukai bus traškesni.
4.
Lašišos užtepėlę konditeriniu maišeliu gražiai išspaudžiame ant duonos riekelių. Arba tiesiog užtepame peiliu ar uždedame šaukšteliu :) Sumuštinukus galime papuošti citrinos arba laimo riekelėmis ir petražolės ar krapų šakelėmis.