Autorius apie receptą:
Tikrai labai skanu, ypač kai perkandi maloniai rūgštų serbentą. Vertas gaminti desertas.
Tikrai labai skanu, ypač kai perkandi maloniai rūgštų serbentą. Vertas gaminti desertas.
Ina, Taip norėjau...
AKCIJOS:
Rodytiakcijas
TAIP
NE
Paspaudus šį mygtuką galite išjungti arba įjungti akcijų ingredientams rodymą
INGREDIENTAI:
Porcijų skaičius: 8
500 gramų
varškės
500 gramų
juodųjų serbentų
400 gramų
sausainių
160 gramų
cukraus
140 gramų
sviesto
(minkšto)
Aptepimui:
šiek tiek
aliejaus
PARUOŠIMO BŪDAS:
Paruošimo laikas: Daugiau nei 1 val.
1.
Sausainius sulaužome gabalėliais.
2.
Uogos perrenkame, švariai nuplauname ir nuvarviname, pašaliname kotelius.
3.
Minkštą sviestą sutriname su cukrumi iki purumo, sudedame varškę ir gerai sutriname elektriniu plakikliu.
4.
Atsargiai įmaišome uogas ir sausainius. Paliekame pastovėti kambario temperatūroje apie pusvalandį.
5.
Formą ar dubenį truputį patepame aliejumi, sukrečiame masę ir lengvai paspaudžiame šaukštu, kad neliktų tarpų. Dedame į šaldytuvą. Geriausiai, kad pastovėtų per naktį.
6.
Prieš patiekiant, išverčiame ant lėkštės ar padėklo.
tiesiog puikus, gaminau ne vieną kartą, ir su šaldytais serbentais ar avietėmis, ir šaldiklyje pasiruoštą atsargai esu laikiusi, po to šaldytuve per naktį atitirpęs nepakeičia kokybės :) tik sausainius naudoju "damų pirštelius" . ačiū už receptą:)
ATSAKYTI
Nemira
2021-07-20 20:38
Ne itin mėgstu juoduosius serbentus, ir nemaniau, kad skonis patiks. Netikėtai skanus pavyko ir gaminsiu dar ne kartą.
ATSAKYTI