Gaivus vaisių ir uogų tortas

ĮVERTINKITE:
(BALSAVO: 10)
Porcijų skaičius: 10
Paruošimo laikas: Apie 45 min.
ĮVERTINKITE:
(BALSAVO: 10)
Gaivus vaisių ir uogų tortas
Autorius apie receptą: Skanus, tikrai lengvai pagaminamas ir labai vasariškas tortukas. Jį gaminau pagal šį video. Skanus, tikrai lengvai pagaminamas ir labai vasariškas tortukas. Jį gaminau pagal šį video. Ingredientams matuoti naudojau 240 mililitrų stiklinę, o tortui kepti 23 centimetrų skersmens formą. (...daugiau) Rasos virtuvės užrašai
AKCIJOS:
TAIP
NE
Paspaudus šį mygtuką galite išjungti arba įjungti akcijų ingredientams rodymą
INGREDIENTAI:
Porcijų skaičius: 10
Biskvitui:
3 vienetai kiaušinių (didelių)
67 gramai cukraus
62 gramai miltų
2 gramai kepimo miltelių
Kremui:
473 mililitrai grietinėlės, 35% riebumo (šaltos)
1.5 stiklinės braškių (pjaustytų)
1.5 stiklinės šilauogių
1.5 stiklinės konservuotų persikų
1 stiklinė mandarinų (skiltelių)
240 mililitrų vandens (verdančio)
240 mililitrų vandens (šalto)
226 gramai kreminio sūrio (kambario temperatūros)
170 gramų braškių želė (naudojau Dr.Oetker)
100 gramų cukraus
PARUOŠIMO BŪDAS:
Paruošimo laikas: Apie 45 min.
1.
Kiaušinius išplakite su cukrumi elektriniu plakikliu dideliu greičiu, kol masė suputos, pabals ir gerokai padidės. Tada suberkite persijotus miltus, sumaišytus su kepimo milteliais, ir išmaišykite.
2.
Paruoštą tešlą padalinkite į dvi dalis ir kepkite per du kartus. Sudėkite tešlą į kepimo popieriumi išklotą kepimo formą ir kepkite 180 C laipsnių orkaitėje apie 15 minučių. Baigiantis kepimo laikui, patikrinkite mediniu pagaliuku, ar iškepė. Iškepusį biskvitą atvėsinkite kelias minutes formoje, tuomet perkelkite ant grotelių ir visiškai atvėsinkite.
3.
Į dubenį supilkite želė miltelius, užpilkite verdančiu vandeniu ir maišykite, kol želė visiškai ištirps. Tada įpilkite šalto vandens ir išmaišykite. Dėkite želė į šaldytuvą, svarbu, kad želė nesustingtų, o tik apstingtų iki drebučių konsistencijos. Vis ištraukite iš šaldytuvo ir pamaišykite. Tada išimkite iš šaldytuvo ir palikite kambario temperatūroje.
4.
Grietinėlę išplakite su cukrumi iki standumo, palaipsniui sudėkite kreminį sūrį ir išmaišykite šluotele. Tada sudėkite želė ir viską dar kartą gerai išmaišykite šluotele. Įmaišykite supjaustytus vaisius ir uogas.
5.
Išklote torto formos dugną kepimo popieriumi, iš popieriaus suformuokite aukštas sieneles, kad popierius būtų išlindęs iš formos apie 6 centimetrus. Dėkite vieną biskvitą į torto formą, supilkite pusę kremo, išlyginkite, dėkite kitą biskvitą ir sudėkite likusį kremą, išlyginkite mentele.
6.
Tortą pastatykite į šaldytuvą pilnai sustingti, bent 4 valandoms arba per naktį. Visiškai sustingusį tortą išimkite iš torto formos, nuimkite kepimo popierių ir dėkite į didelę lėkštę ar tortinę. Viršų papuoškite uogomis ir vaisiais pagal fantaziją.
Rašyti komentarą
Spausdinti
Komentarai
Ką dabar gaminame:
viskas
valgome sveikiau!
karšti patiekalai
pyragai, kepiniai
užkandžiai
Daugiau
Kraunama...
Kontaktai

Turinio klausimais rašykite:

[email protected]

(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)

Reklama

Reklamos klausimais rašykite

[email protected]

(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)

tiPRO grupės dalis