Varškės spurgytės

AUTORIUS:
Erika
ĮVERTINKITE:
(BALSAVO: 4)
Porcijų skaičius: 10
Paruošimo laikas: Apie 30 min.
ĮVERTINKITE:
(BALSAVO: 4)
Varškės spurgytės
Autorius apie receptą: Kas gali būti geriau šaltą žiemos vakarą, nei šiltos, skaniosios varškės spurgytės. Kas gali būti geriau šaltą žiemos vakarą, nei šiltos, skaniosios varškės spurgytės. Erika
AKCIJOS:
TAIP
NE
Paspaudus šį mygtuką galite išjungti arba įjungti akcijų ingredientams rodymą
INGREDIENTAI:
Porcijų skaičius: 10
500 gramų varškės
280 gramų kvietinių miltų
2 vienetai kiaušinių
4 šaukštai cukraus
1 šaukštas grietinės
1 šaukštelis sodos
1 žiupsnelis druskos
Kepimui:
1 litras rapsų aliejaus
Pabarstymui:
pagal poreikį cukraus pudros
Papildomai:
šiek tiek aliejaus (rankoms patepti)
PARUOŠIMO BŪDAS:
Paruošimo laikas: Apie 30 min.
1.
Jeigu norite lygių, neišsipešiojusių spurgyčių, varškę pertrinkite. Varškę sumaišyti su cukrumi, kiaušiniais, druska ir grietine sumaišyta su soda. Berti miltus ir minkyti. Jei tešla labai limpa prie rankų, įberkite dar miltų.
2.
Įkaitinkite puode aliejų. Jeigu aliejus bus nepakankamai įkaitintas, spurgos prisigers daug riebalų, o jeigu bus per karštas, tai spurgų išorė bus apdegusi, o vidus liks neiškepęs.
3.
Kol aliejus kaista, gnybkite tešlos ir delnais suformuokite spurgytes. Kad jos neliptų prie rankų, patepkite rankas aliejumi. Taip pat reikėtų atkreipti dėmesį, jog spurgos kepant gerokai padvigubės, todėl nedarykite didelių rutuliukų, jei norite mažesnių spurgyčių.
4.
Kai aliejus įkaito, dėkite kepti spurgytes. Kepimo laikas priklauso nuo jų dydžio.
5.
Iškeptas spurgytes apibarstykite cukraus pudra.
AUTORIUS: Erika
Rašyti komentarą
Spausdinti
Komentarai
Ką dabar gaminame:
viskas
valgome sveikiau!
karšti patiekalai
sriubos
užkandžiai
pyragai, kepiniai
salotos, mišrainės
Daugiau
Kraunama...
Kontaktai

Turinio klausimais rašykite:

[email protected]

(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)

Reklama

Reklamos klausimais rašykite

[email protected]

(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)

All Media Digital