1.
Įjungti orkaitę kaisti iki 180 C (kaitinimas - viršus + apačia, be ventiliatoriaus).
2.
Sausainius susmulkinti elektriniu smulkintuvu iki trupinių. Jei smulkintuvo neturite, sudėti sausainius dėti į patvaresnį maišelį ir labai gerai sutraiškyti kočėlu.
3.
Sviestą ištirpinti ir sumaišyti su sausainių trupiniais. Apvalios formos dugną iškloti kepimo popieriumi (naudojau 24 cm formą). Sukrėsti sausainių masę, ir spaudžiant šaukštu tolygiai paskirstyti, suformuojant vientisą pagrindą.
4.
Pagrindą kepti iki 180C įkaitintos orkaitės viduryje apie 10-12 min, kad sutvirtėtų. Ištraukti iš orkaitės, o jos temperatūrą sumažinti iki 150C.
5.
Kremui pirmiausia mažame indelyje sumaišyti cukrų ir bulvių krakmolą. Tada į didelį dubenį dėti maskarponės sūrį ir cukraus mišinį. Išmaišyti. Po truputį sudėti kreminę varškę, maišant virtuviniu kombainu nedideliu greičiu (arba tiesiog šaukštu ar šluotele, bet darant maišymo, o ne plakimo judesį). Po vieną įmušti kiaušinius, išmaišant po kiekvieno (neplakti, tik išmaišyti iki vientisumo). Dėti šokoladinį kremą, dar kartą išmaišyti.
6.
Paruoštą kremą sukrėsti ant pyrago pagrindo, tolygiai paskirstyti.
7.
Pyragą kepti iki 150C įkaitintos orkaitės viduryje apie 80-90 minučių. Tikslus laikas labai priklausys nuo orkaitės. Ar iškepęs tikrinti taip - paimti kepimo formą už kraštelio ir lengvai kilstelti. Pyrago kraštai turėtų būti sutvirtėję, o vidurys - tyvuliuoti lyg žele. Tada orkaitę išjungti, dureles vos vos praverti (įkišti rankšluostėlį) ir palikti 2 valandoms lėtai atvėsti. Tada išimti iš orkaitės ir leisti visiškai atvėsti. Atvėsusį pyragą padėti į šaldytuvą nakčiai, kad gerai atšaltų.
8.
Glajui paruošti, šokoladą smulkiai sukapoti ir sudėti į dubenį. Grietinėlę pašildyti, kad būtų karšta (bet ne verdanti). Tolygiai ją užpilti ant šokolado. Palikti pastovėti 3-4 minutes, o tada išmaišyti iki vientiso kremo (jei liko neištirpusių šokolado gabalėlių, kelias sekundes pakaitinti mikrobangėje ir vėl išmaišyti).
9.
Glajų užpilti ant atvėsusio pyrago ir mentele arba šaukštu tolygiai paskirstyti. Papuošti smulkintais riešutais.
10.
Pyragą dėti į šaldytuvą pusvalandžiui, kad viršus sutvirtėtų.