Valentino aštuonkojis su batatais, spalvotomis morkomis ir krevečių padažu

AUTORIUS:
Tomas Rimydis
ĮVERTINKITE:
(BALSAVO: 5)
Porcijų skaičius: 2
Paruošimo laikas: Apie 1 val.
ĮVERTINKITE:
(BALSAVO: 5)
Video LaMaistas.lt redakcijos drauge su TV3
Valentino aštuonkojis su batatais, spalvotomis morkomis ir krevečių padažu
Valentino aštuonkojis su batatais, spalvotomis morkomis ir krevečių padažu
Autorius apie receptą: Nesudėtingai paruošiama vakarienė sužavės kiekvieną prisėdusį prie stalo. Paruošti daug paprasčiau nei atrodo, tik reikalauja šiek tiek kantrybės. Bet skonis ir Nesudėtingai paruošiama vakarienė sužavės kiekvieną prisėdusį prie stalo. Paruošti daug paprasčiau nei atrodo, tik reikalauja šiek tiek kantrybės. Bet skonis ir patiekimas maloniai įsimins ilgam. (...daugiau) Tomas Rimydis
AKCIJOS:
TAIP
NE
Paspaudus šį mygtuką galite išjungti arba įjungti akcijų ingredientams rodymą
INGREDIENTAI:
Porcijų skaičius: 2
1 vienetas aštuonkojo (apie 1.5 kg)
100 gramų baltojo vyno acto
100 gramų svogūnų
50 gramų sviesto
1 vienetas žaliųjų citrinų
20 gramų česnako
10 gramų rozmarino
10 gramų čiobrelių
10 gramų šalavijo
10 gramų petražolių
10 gramų krapų
Garnyrui:
200 gramų saldžiųjų bulvių
100 gramų sviesto
1 vienetas apelsinų
pagal skonį druskos
Padažui:
100 gramų krevečių (su kiautais)
100 gramų grietinėlės
100 gramų svogūnų
50 gramų alyvuogių aliejaus
30 gramų česnako
pagal skonį druskos
1 šlakelis alyvuogių aliejaus
Salotoms:
0.5 litro sultinio (aštuonkojo)
300 gramų morkų (spalvotų)
100 gramų rausvųjų svogūnų
50 gramų alyvuogių aliejaus
pagal skonį druskos
pagal skonį maltų juodųjų pipirų
PARUOŠIMO BŪDAS:
Paruošimo laikas: Apie 1 val.
1.
Greitpuodyje užverdami 2 litrai vandens, sudedami prieskoniai, daržovės ir žolelės. Užvirus sudedamas šaltu vandeniu nuplautas aštuonkojis. Verdama ant stiprios kaitros iki 20 minučių. Jei aštuonkojis verdamas puode, jis verda iki 40 minučių. Svarbu, kad aštuonkojis būtų šviežias.
2.
Aštuonkojui išvirus, jis atvėsinamas šaltame vandenyje ir nuplaunamas po šaltu tekančiu vandeniu, nuimama oda.
3.
Nuplovus, aštuonkojis supjaustomas norimo dydžio gabaliukais arba išpjaunami čiuptuvai.
4.
Keptuvėje ištirpinamas sviestas ir dedamos aštuonkojo dalys. Kepama iš abiejų pusių, po 2 minutes. Baigus kepti pagardinama druska, pipirais ir sudedami smulkinti žalumynai.
5.
Salotoms norimo dydžio supjaustytos daržovės verdamos aštuonkojo sultinyje apie 3 minutes. Išvirusios daržovės pašlakstomos alyvuogių aliejumi, paskaninamos druska ir pipirais.
6.
Garnyrui nuvalyti batatai supjaustomi griežinėliais ir, užpylus šaltu vandeniu, verdami apie 15 minučių. Nupilamas vanduo ir sudedamas sviestas, išspaudžiamos apelsinų sultys. Kai sviestas ištirpsta, šaukštu sutrinami batatai, pagardinama druska.
7.
Padažui puode 5 minutes kepinami smulkinti svogūnai ir česnakai, jiems apskrudus, sudedamos krevetės. Kepama 3 minutes. Tuomet pilamas vanduo ir viskas paverdama 10 minučių. Supilama grietinėlė, verdama 5 minutes. Padažas nukošiamas ir užverdamas. Pabarstoma druska ir pipirais. Aštuonkojis tiekiamas su batatų koše ir krevečių padažu bei spalvotomis morkomis.
Patarimai:
Šis receptas buvo gamintas "La Maistas" laidoje (rodoma sekmadieniais 9:30 val. per TV3), kurios įrašą rasite čia. Visus "La Maistas" laidų receptus ir patarimus rasite čia.
AUTORIUS: Tomas Rimydis
Rašyti komentarą
Spausdinti
Komentarai
Ką dabar gaminame:
viskas
velykiniai patiekalai
valgome sveikiau!
karšti patiekalai
sriubos
užkandžiai
pyragai, kepiniai
salotos, mišrainės
Daugiau
Kraunama...
Kontaktai

Turinio klausimais rašykite:

[email protected]

(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)

Reklama

Reklamos klausimais rašykite

[email protected]

(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)

All Media Digital