Šio sekmadienio, vasario 14 dienos rytą TV3 eteryje laidoje “La Maistas” mūsų šefai Tomas Rimydis ir Vylius Blauzdavičius dalinosi gardžiais ir nesudėtingai paruošiamais receptais, kurie puikiai tiks Valentino dienos pusryčiams, vakarienei ir net Užgavėnėms.
Jeigu nespėjote pasižiūrėti laidos gyvai, jos įrašą rasite žemiau. Visi laidoje gaminti receptai pasiekiami čia, o daugiau apie juos - toliau šiame straipsnyje.
Laidos šefas Tomas ruošė Valentino aštuonkojį su batatais, spalvotomis morkomis ir krevečių padažu. Tomas pamini, kad aštuonkojo gaminimas nėra sudėtingas, tik reikalauja šiek tiek kantrybės. Svarbu aštuonkojo nepervirti, tad jei virsite greitpuodyje užteks virti 20 - 30 minučių, o paprastame puode reikėtų apie valandą laiko, bet Tomas rekomenduoja po 50 minučių patikrinti - atpjauti gabaliuką ir paragauti, ar susikramto. Batatų košė puikus derinys su aštuonkoju, jų skonis idealiai dera kartu, tad vakarienė tikrai liks įsimintina ne tik dėl patiekimo, bet ir puikaus skonio. Tomas primena, kad krevečių kiautų nereikėtų skubėti išmesti, juos labai tinka panaudoti verdant sultinį, o tuomet paruošti gardų padažą, būtent su tokiu padažu grdinamas ir šis aštuonkojis.
Nuotraukos Dainiaus Mackonio
Antrasis laidos šefas Vylius gamino greitus blynelius orkaitėje. Labai nesudėtingai ir greitai paruošiami blyneliai, kurie kepami orkaitėje, tad ilgai virtuvėje sukiotis nereikės. Šiuos blynelius labai tinka gardinti uogomis, džemu, obuoliais, slyvomis, plakta grietinėle ar kitais mėgstamais priedais, bet jei norisi, galima ruošti ir nesaldžius. Tuomet puikiai tiks gardinti tarkuotu kietuoju sūriu, kepta šonine.
Nuotraukos Dainiaus Mackonio
Laidos vedėjas Mindaugas parodė, kaip iškepti vokišką blyną orkaitėje. Labai greitai paruošiamas blynas, kuris puikiai tinka Užgavėnių pusryčiams visai šeimai. Sotu, skanu ir taip nesudėtinga. Ilgai sukiotis virtuvėje tikrai neprireiks, nes blynelis kepa orkaitėje. Tiesa, labai svarbu naudoti keptuvę, kurią galima naudoti kepimui orkaitėje. Šį blyną labai tinka gardinti ledais ir šilauogėmis ar kitomis mėgstamomis uogomis, bei pabarstyti cukraus pudra.
Nuotraukos Dainiaus Mackonio
Išskirtiniais šefų receptais ir kulinarinėmis paslaptimis mėgaukitės žiūrėdami „La Maistas“ kiekvieną sekmadienį 9:30 val. per TV3!