Užkandžių batonėliai su pūstomis kruopomis (arba avižiniais dribsniais)

ĮVERTINKITE:
(BALSAVO: 5)
Porcijų skaičius: 10
Paruošimo laikas: Apie 30 min.
ĮVERTINKITE:
(BALSAVO: 5)
Užkandžių batonėliai
Nuotrauka Dovilės Ramoškaitės, LaMaistas.lt redakcijai
Užkandžių batonėliai
Užkandžių batonėliai
Užkandžių batonėliai
Užkandžių batonėliai
Užkandžių batonėliai
Užkandžių batonėliai
Užkandžių batonėliai
Autorius apie receptą: Nesuskaičiuosiu, kiek kartų esu dariusi šiuos batonėlius. Keliasdešimt, galbūt ir daugiau. Juos esu gaminusi pačiomis įvairiausiomis variacijomis - su žemės riešutų Nesuskaičiuosiu, kiek kartų esu dariusi šiuos batonėlius. Keliasdešimt, galbūt ir daugiau. Juos esu gaminusi pačiomis įvairiausiomis variacijomis - su žemės riešutų sviestu, su migdolų kremu, su anakardžių kremu, su jų mišniais, su figomis, su datulėmis, su razinomis, su džiovintais abrikosais, gardindama šokoladu, negardinandama šokoladu, pridėdama smulkintų riešutų ar sėklų, pridėdama smulkintų kakavos pupelių, su pūstomis burnotėmis, su pūstais ryžiais, pūstais grikiais ar tiesiog paprasčiausiais avižiniais dribsniais. Na turbūt jau supratote, jog žemiau pateiktas batonėlių receptas yra bazinis ir juo drąsiai improvizuokite atsižvelgdami į tai, kokius skonius mėgstate bei ką randate savo spintelėse. (...daugiau) Dovilė, Be Dietų
AKCIJOS:
TAIP
NE
Paspaudus šį mygtuką galite išjungti arba įjungti akcijų ingredientams rodymą
INGREDIENTAI:
Porcijų skaičius: 10
150 gramų džiovintų figų (minkštų, naudojome “Gėrybių rago”, vietoje figų tinka ir datulės ar razinos)
150 gramų riešutų sviesto (mėgstamo, naudojome “Gėrybių rago” anakardžių kremą NUTIS)
35 gramai pūstų kruopų (naudojau burnotes, bet tinka ir kitokios, galima keisti 100 g avižinių dribsnių)
30 gramų juodojo šokolado (nebūtina)
PARUOŠIMO BŪDAS:
Paruošimo laikas: Apie 30 min.
1.
Figoms nuskabome kotelius, o tada jas sudedame į dubenį ir elektriniu trintuvu sutriname iki daugmaž vientisos lipnios masės. Jei trintųsi sunkiai, įpilkite šiek tiek vandens (pilkite po labai nedaug, stėdami konsistenciją).
2.
Į figų masę sukrėskite riešutų sviestą bei ištirpintą juodąjį šokoladą (jei naudojate).
3.
Suberkite pūstas kruopas ir šaukštu (arba rankomis) gerai išmaišykite, jog visos kruopos tolygiai pasidengtų figų mase.
4.
Paruoštą masę galite sukrėti į kepimo popieriumi išklotą norimo dydžio formelę, standžiai suspausdami, jog neliktų tarpų. Bet aš darau paprasčiau - ant lentelės patiesiu kepimo popieriaus, ant jo sukrečiu masę ir spausdama rankomis suformuoju daugmaž 1-1.5cm storio stačiakampį. Jį dedu į šaldiklį bent valandai (o dar geriau 2-3 valandoms ar ilgiau).
5.
O tada pjaustykite ir skanaukite! Nesuvalgytus batonėlius galite laikyti šaldytuve, bet man jie skaniausi laikomi šaldiklyje (sandarioje dėžutėje), nes jame pūstos kruopos nepraranda traškumo ir batonėliai lieka nuostabiai skanūs. Nebijokite, į ledą jie nesušala - gaite traukti iš šaldiklio ir iškart skanauti.
Patarimai:
Mano naudotos figos buvo minkštutės, tad jas sutryniau lengvai, bet jei figos kietesnės, jas pirmiausia užpilkite verdančiu vandeniu ir palaikykite 5-10 minučių iki suminkštės. Tada nusunkite ir trinkite.
RECEPTO DRAUGAS:
Rašyti komentarą
Spausdinti
Komentarai
Ką dabar gaminame:
viskas
valgome sveikiau!
karšti patiekalai
sriubos
užkandžiai
pyragai, kepiniai
salotos, mišrainės
Daugiau
Kraunama...
Kontaktai

Turinio klausimais rašykite:

[email protected]

(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)

Reklama

Reklamos klausimais rašykite

[email protected]

(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)

All Media Digital