Užkandiniai cukinijų ir varškės keksiukai

ĮVERTINKITE:
(BALSAVO: 8)
Porcijų skaičius: 8
Paruošimo laikas: Apie 30 min.
ĮVERTINKITE:
(BALSAVO: 8)
Užkandiniai cukinijų ir varškės keksiukai
Užkandiniai cukinijų ir varškės keksiukai
Užkandiniai cukinijų ir varškės keksiukai
Užkandiniai cukinijų ir varškės keksiukai
Autorius apie receptą: Šiuos užkandinius keksiukus visaip kaip mėgstu, nes jie puikūs. Minkštučiai, greitai pagaminami, skanūs tiek karšti, tiek šalti, nereiklūs tikslioms proporcijoms ir atviri Šiuos užkandinius keksiukus visaip kaip mėgstu, nes jie puikūs. Minkštučiai, greitai pagaminami, skanūs tiek karšti, tiek šalti, nereiklūs tikslioms proporcijoms ir atviri improvizacijoms. (...daugiau) Dovilė, Be Dietų
Redakcijos nuomonė: Būtinai būtinai paragaukite šių keksiukų. Kam davėme jų degustuoti, nei vienas neatspėjo sudėtinių dalių, bet visi gyrė, kaip skanu! Kaip žalumynus naudojome saujelę Būtinai būtinai paragaukite šių keksiukų. Kam davėme jų degustuoti, nei vienas neatspėjo sudėtinių dalių, bet visi gyrė, kaip skanu! Kaip žalumynus naudojome saujelę rukolos, bet net ir be jos keksiukai skanūs jau savaime.

O jeigu norite įvairiau, vietoje saulėje džiovintų pomidorų galite įdėti 50 g smulkiai supjaustyto kumpio arba lašišos ar fetos sūrį pakeisti tarkuotu parmezanu (arba "Džiugu").
(...daugiau)
AKCIJOS:
TAIP
NE
Paspaudus šį mygtuką galite išjungti arba įjungti akcijų ingredientams rodymą
INGREDIENTAI:
Porcijų skaičius: 8
200 gramų varškės
200 gramų cukinijų
2 vienetai kiaušinių
50 gramų fetos sūrio
6 vienetai saulėje džiovintų pomidorų
1 sauja žalumynų (tinka bazilikai, rukola, krapai, svogūnų laiškai)
2 šaukštai miltų
šiek tiek druskos
šiek tiek pipirų
PARUOŠIMO BŪDAS:
Paruošimo laikas: Apie 30 min.
1.
Įkaitinkite orkaitę iki 180 laipsnių.
2.
Cukiniją sutarkuokite burokine tarka, užpilkite šaukšteliu druskos, išmaišykite ir palikite pastovėti kokias 10 minučių, jog išsiskirtų vanduo. Jeigu naudojate šviežią nedidukę cukiniją, galite ją tarkuoti visą, t.y. su žievele ir sėklų dalimi. Jeigu cukinija paaugusi, pirma ją nulupkite, išimkite sėklas ir tarkuokite tik kietą šviesiąją cukinijos dalį
3.
Dubenyje sumaišykite varškę, kiaušinius ir miltus. Sudėkite smulkiai supjaustytus žalumynus, gabaliukais supjaustytus saulėje džiovintus pomidorus ir smulkiai supjaustytą fetos sūrį. Įdėkite druskos ir pipirų. Aš mėgstu sūriau, tad paprastai dedu apie pusę šaukštelio druskos bei ketvirtadalį šaukštelio pipirų, bet čia jau koreguokite pagal savo skonį ir naudojamų pagardinimų sūrumą.
4.
Cukinijos tarkius nusunkite nuo išsiskyrusio vandens. Aš tą darau paimdama juos švariomis rakomis ir stipriai suspausdama saujoje. Bet galite sunkti ir per marlės gabalėlį ar sietelį. Svarbu, jog cukinijos tarkiuose liktų kuo mažiau vandens.
5.
Nusunktus tarkius sudėkite į varškės masę ir viską gerai išmaišykite.
6.
Keksiukų formeles patepkite sviestu ar aliejumi ir į jas išdalinkite varškės - cukinijų masę.
7.
Kepkite 180 laipsnių orkaitėje apie 30 minučių.
8.
Išėmę iš orkaitės leiskite jiems šiek tiek atvėsti, o tada jau gardžiuokitės :-)
Skaityti komentarus
Spausdinti
Komentarai (3)
just me
2023-10-11 15:46
man gavosi žali viduje, nepavyko. ATSAKYTI
Katažyna
2018-11-13 21:01
O kur miltai recepte? T. Y. Koks jų kiekis? ATSAKYTI
Katažyna
2018-11-13 21:01
Oj, radau ATSAKYTI
Ką dabar gaminame:
viskas
velykiniai patiekalai
valgome sveikiau!
karšti patiekalai
sriubos
užkandžiai
pyragai, kepiniai
salotos, mišrainės
Daugiau
Kraunama...
Kontaktai

Turinio klausimais rašykite:

[email protected]

(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)

Reklama

Reklamos klausimais rašykite

[email protected]

(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)

All Media Digital