Ukrainietiški virtinukai Halushki su pievagrybiais ir šonine

AUTORIUS:
ĮVERTINKITE:
(BALSAVO: 6)
Porcijų skaičius: 4
Paruošimo laikas: Apie 45 min.
ĮVERTINKITE:
(BALSAVO: 6)
Ukrainietiški virtinukai Halushki su pievagrybiais ir šonine
Nuotraukos Dovilės Ramoškaitės LaMaistas.lt redakcijai
Ukrainietiški virtinukai Halushki su pievagrybiais ir šonine
Ukrainietiški virtinukai Halushki su pievagrybiais ir šonine
Autorius apie receptą: Šis paprastai ir iš neįmantrių ingredientų pagaminamas, bet paglostantis gomurį ir širdį patiekalas - puikus būdas išbandyti Ukrainos virtuvę. Sotūs virtinukai, kuriuos Šis paprastai ir iš neįmantrių ingredientų pagaminamas, bet paglostantis gomurį ir širdį patiekalas - puikus būdas išbandyti Ukrainos virtuvę. Sotūs virtinukai, kuriuos labai gardu tiekti su apkepintais svogūnais, pievagrybiais ir pagardinti žalumynais, bet jei norite, galima tiekti ir su keptomis daržovėmis, šviežiomis salotomis ar kitais mėgstamais priedais. (...daugiau) Laurinta
AKCIJOS:
TAIP
NE
Paspaudus šį mygtuką galite išjungti arba įjungti akcijų ingredientams rodymą
INGREDIENTAI:
Porcijų skaičius: 4
Tešlai:
300 gramų kvietinių miltų (550C arba 550D)
2 vienetai kiaušinių
80 gramų sviesto (ištirpinto)
120 mililitrų vandens (drungno)
0.5 šaukštelio druskos (+ trupučio virimui)
Padažui:
250 gramų pievagrybių
100 gramų rūkytos šoninės
30 gramų sviesto
1 vienetas svogūnų (vidutinio dydžio)
pagal skonį maltų juodųjų pipirų
pagal skonį druskos (arba pagal skonį)
PARUOŠIMO BŪDAS:
Paruošimo laikas: Apie 45 min.
1.
Į dubenį suberti miltus, druską ir išmaišyti. Viduryje padaryti įdubimą, supilti išplaktus kiaušinius, vandenį, tirpintą kiek pravėsusį sviestą, permaišyti šakute.
2.
Tuomet tešlą minkyti rankomis iki kol neliks jokių gumulėlių, o tešla bus vientisa. Tešla turi būti glotni, tolygi, jei labai limpa prie rankų, įberkite dar šiek tiek miltų ir perminkykite. O jei atrodo kietoka, įpilkite šiek tiek vandens.
3.
Paruoštą tešlą padalinkite į keturias lygias dalis, kiekvieną dalį susukti į ilgą daugmaž piršto storio volelį ir supjaustyti norimo dydžio gabaliukais.
4.
Dideliame puode užvirinti vandendį, pagal skonį pasūdyti. Sudėti paruoštus virtinukus ir virti iki kol pakils į paviršių. Tuomet išgriebti kiaurasamčiu.
5.
Padažui pievagrybius supjaustyti griežinėliais, šoninę supjaustyti kubeliais arba juostelėmis, svogūną susmulkinti.
6.
Į keptuvę dėti sviesto, ištirpinti. Suberti svogūnus ir pakepinti iki suminkštės. Dėti pievagrybius ir kepti iki jie susileis, beveik neliks skysčio. Sudėti šoninę, maišant pakepti dar 4-5 minutes. Pagal skonį pagardinti druska ir pipirais.
7.
Į padažą sudėti virtinukus ir maišant pakepinti 5-6 minutes, kad skoniai susijungtų.
8.
Tiekiant galima pagardinti žalumynais (pvz. svogūnų laiškais, petražolėmis).
Rašyti komentarą
Spausdinti
Komentarai
Ką dabar gaminame:
viskas
valgome sveikiau!
karšti patiekalai
sriubos
užkandžiai
pyragai, kepiniai
salotos, mišrainės
Daugiau
Kraunama...
Kontaktai

Turinio klausimais rašykite:

[email protected]

(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)

Reklama

Reklamos klausimais rašykite

[email protected]

(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)

All Media Digital