Troškinys "Cioppino"

AUTORIUS:
MamosReceptai.lt
ĮVERTINKITE:
(BALSAVO: 28)
ĮVERTINKITE:
(BALSAVO: 28)
Troškinys "Cioppino"
AKCIJOS:
TAIP
NE
Paspaudus šį mygtuką galite išjungti arba įjungti akcijų ingredientams rodymą
INGREDIENTAI:
8 švieži arba šaldyti moliuskai su geldelėmis
230 g šviežios arba šaldytos žuvies filė (raudonasis ešerys, didžiadantė arba otas)
230 g šviežių arba šaldytų krevečių
0,5 puodelio supjaustytų šviežių grybų
0,3 puodelio žalios arba raudonos paprikos, supjaustytos
0,25 puodelio svogūno, supjaustyto
2 skiltelės česnako, susmulkinto
1 šaukštas alyvų aliejaus
400 g konservuotų pomidorų, supjaustytų
2 šaukštai petražolių
0,3 puodelio sauso raudono arba balto vyno + 0,25 puodelio vandens
2 šaukštai pomidorų pastos
1 šaukštas citrinos sulčių
3 šaukšteliai šviežio baziliko ir raudonėlio (po 1,5 šaukštelio)
prieskoniai: 1 šaukštelis cukraus, 0,25 šaukštelio druskos, 0,125 šaukštelio čili pipiro
PARUOŠIMO BŪDAS:
1. Jei naudojate šaldytas geldeles, atšildykite jas. Naudodami kietą šepetį gerai nuplaukite geldeles po tekančiu šaltu vandeniu. Į 8 puodelius vandens įdėkite 3 šaukštus druskos ir ją ištirpinkite. Sudėkite moliuskus; mirkykite 15 minučių. Nusausinkite ir perplaukite. Nupilkite vandenį. Pakartokite mirkymą, nusausinimą ir perplovimą dar du kartus. 2. Jei naudojate šaldytus, dalinai atšildykite žuvį ir krevetes. Supjaustykite žuvį į 3 cm gabaliukus; atidėkite. Uždenkite ir padėkite žuvies gabaliukus ir krevetes į šaldytuvą, kol jų prireiks. 3. Dideliame inde karštame aliejuje kepkite grybus, papriką, svogūną iki jie bus minkšti - bet neturi paruduoti. Sudėkite pomidorus su skysčiu, vyną, vandenį, petražoles, pomidorų pastą, citrinos sultis, baziliką, raudonėlį, cukrų, druską ir pipirus. Užvirkite; sumažinkite ugnį. Troškinkite uždengtame puode 20 minučių. 4. Sudėkite moliuskus, žuvies gabaliukus ir krevetes. Troškinkite uždengtame puode 5-10 minučių arba kol moliuskai atsiveria, o žuvis lengvai skyla gabaliukais. Išmeskite neatsivėrusius moliuskus.
AUTORIUS: MamosReceptai.lt
Skaityti komentarus
Spausdinti
Komentarai (1)
Agnė
2017-05-10 21:27
Labai vykes ir gurmaniskas patiekalas, 10/10!! ATSAKYTI
Ką dabar gaminame:
viskas
valgome sveikiau!
karšti patiekalai
sriubos
užkandžiai
pyragai, kepiniai
salotos, mišrainės
Daugiau
Kraunama...
Kontaktai

Turinio klausimais rašykite:

[email protected]

(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)

Reklama

Reklamos klausimais rašykite

[email protected]

(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)

All Media Digital