Trinta morkų ir kalafiorų sriuba

AUTORIUS:
Nijolė
ĮVERTINKITE:
(BALSAVO: 9)
Porcijų skaičius: 6
Paruošimo laikas: Apie 45 min.
ĮVERTINKITE:
(BALSAVO: 9)
Trinta morkų ir kalafiorų sriuba
@Shutterstock
Autorius apie receptą: Labai mėgstu tradicines kalafiorų sriubas, tačiau kartą pabandžiau kariu, aitriosios paprikos (bet jei nemėgstate, tikrai nebūtina naudoti), sūriu ir skonis taip sužavėjo, Labai mėgstu tradicines kalafiorų sriubas, tačiau kartą pabandžiau kariu, aitriosios paprikos (bet jei nemėgstate, tikrai nebūtina naudoti), sūriu ir skonis taip sužavėjo, kad ši sriuba tapo viena iš mėgstamiausių visai šeimai. (...daugiau) Nijolė
AKCIJOS:
TAIP
NE
Paspaudus šį mygtuką galite išjungti arba įjungti akcijų ingredientams rodymą
INGREDIENTAI:
Porcijų skaičius: 6
800 mililitrų daržovių sultinio (arba vištienos ar kito mėgstamo)
550 gramų žiedinių kopūstų (apytikriai)
2 vienetai morkų (mažesnių arba 3 didesnių)
240 mililitrų grietinėlės, 35% riebumo
120 gramų čederio sūrio (tarkuoto)
1 vienetas svogūnų
3 skiltelės česnako
1 šaukštas sviesto
1 šaukštelis kario prieskonių
0.5 šaukštelio aitriosios paprikos miltelių (arba pagal skonį, nebūtina)
0.5 šaukštelio česnako miltelių
1/4 šaukštelio malto muskato
pagal skonį druskos
pagal skonį maltų juodųjų pipirų
pagal poreikį žalumynų (petražolių, krapų ar kitų mėgstamų, nebūtina)
PARUOŠIMO BŪDAS:
Paruošimo laikas: Apie 45 min.
1.
Žiedinį kopūstą susmulkinti žiedynais, morką supjaustyti stambesniais griežinėliais.
2.
Kepimo formą ištiesti kepimo popieriumi, sudėti žiedinį kopūstą, morkas, pabarstyti kario prieskoniais, druska, česnako milteliais, pipirais ir aitriosios paprikos milteliais.
3.
Kepti įkaitintoje iki 200 C laipsnių temperatūros orkaitėje apie 30 minučių iki kol daržovės suminkštės. Tuomet išimti iš orkaitės ir šiek tiek atvėsinti. Kelis gabaliukus kalafiorų atsidėti tiekimui, bet jei nenorite, tikrai nebūtina.
4.
Į puodą dėti sviestą, ištirpinti.
5.
Svogūną ir česnaką susmulkinti. Svogūną suberti į puodą ir pakepti pamaišant apie 5 minutes, tuomet suberti česnaką ir pakepti dar apie 30 sekundžių.
6.
Į puodą supilti sultinį, sudėti žiedinius kopūstus su morkomis, užvirti, tuomet sumažinti kaitrą, supilti grietinėlę ir pavirti apie 15 - 20 minučių. Tuomet sutrinti elektriniu trintuvu iki vientisos masės.
7.
Į puodą su sriuba suberti sūrį, muskatą ir dar pakaitinti ant silpnos ugnies iki kol sūris išsilydys.
8.
Į dubenėlius pilti sriubos, dėti apkeptų žiedinių kopūstų, pabarstyti žalumynais ir tiekti.
AUTORIUS: Nijolė
Rašyti komentarą
Spausdinti
Komentarai
Ką dabar gaminame:
viskas
ruošiamės žiemai
valgome sveikiau!
karšti patiekalai
užkandžiai
pyragai, kepiniai
sriubos
Daugiau
Kraunama...
Kontaktai

Turinio klausimais rašykite:

[email protected]

(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)

Reklama

Reklamos klausimais rašykite

[email protected]

(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)

All Media Digital