Trinta moliūgų sriuba įdomiau

AUTORIUS:
Aušra
ĮVERTINKITE:
(BALSAVO: 3)
Porcijų skaičius: 4
Paruošimo laikas: Apie 1 val.
ĮVERTINKITE:
(BALSAVO: 3)
Trinta moliūgų sriuba
@Shutterstock
Autorius apie receptą: Na štai ir atėjo sriubų metas. Šį kartą gaminau moliūgų sriubą, nes man ji labai patinka, o ir lengvai pagaminama. Tik ją šiek tiek patobulinau su keliais neįmantriais Na štai ir atėjo sriubų metas. Šį kartą gaminau moliūgų sriubą, nes man ji labai patinka, o ir lengvai pagaminama. Tik ją šiek tiek patobulinau su keliais neįmantriais ingredientais, kurie sriubai suteikia įdomumo ir puikaus skonio. Jei norite, papuoškite smulkintais laiškiniais česnakais arba svogūnų laiškais. (...daugiau) Aušra
AKCIJOS:
TAIP
NE
Paspaudus šį mygtuką galite išjungti arba įjungti akcijų ingredientams rodymą
INGREDIENTAI:
Porcijų skaičius: 4
1 litras daržovių sultinio
1 kilogramas moliūgų (apytikriai, svoris nuvayto)
2 vienetai morkų (nedidelių)
100 mililitrų grietinėlės, 35% riebumo (galima keisti pienu, žr. patarimus)
1 vienetas svogūnų
3 šaukštai pomidorų pastos (nebūtina, bet labai tinka)
3 skiltelės česnako
2 šaukštai alyvuogių aliejaus
1 šaukštelis malto imbiero (arba pagal skonį)
pagal skonį druskos
šiek tiek juodųjų pipirų
PARUOŠIMO BŪDAS:
Paruošimo laikas: Apie 1 val.
1.
Pasiruošti daržoves - nuvalytą moliūgą supjaustyti stambesniais gabalėliais, svogūną supjaustyti smulkiai, morkas sutarkuoti vadinama "burokine" tarka arba smulkiai supjaustyti, česnaką smulkiai sukapoti.
2.
Į puodą pilti aliejaus, įkaitinti. Berti svogūną ir pakepinti 5-6 min iki bus auksinės spalvos. Dėti česnaką, morkas ir maišant pakepinti 2-3 minutes.
3.
Į puodą dėti moliūgą, supilti sultinį, pomidorų pastą, berti imbierą ir permaišyti. Užvirinti, tada uždengti puodą dangčiu ir virti ant nedidelės kaitros apie 20-30 min arba iki moliūgas suminkštės, taps beveik birus.
4.
Viską sutrinti elektriniu trintuvu iki vientisos masės. Tuomet supilti grietinėlę ir dar pakaitinti 1-2 minutes. Jei sriuba atrodo per tiršta, papildomai įpilti sultinio arba vandens. Pagal skonį pagardinti druska ir pipirais.
5.
Patiekiant galima papuošti čili dribsniais ir žalumynais.
Patarimai:
Grietinėlė. Vietoje grietinėlės šiai sriubai galite naudoti ir pieną, tik jo reikės šiek tiek daugiau - apie 200-300 ml. Tokiu atveju proporcingai sumažinkite daržovių sultinio kiekį.
AUTORIUS: Aušra
Rašyti komentarą
Spausdinti
Komentarai
Ką dabar gaminame:
viskas
velykiniai patiekalai
valgome sveikiau!
karšti patiekalai
sriubos
užkandžiai
pyragai, kepiniai
salotos, mišrainės
Daugiau
Kraunama...
Kontaktai

Turinio klausimais rašykite:

[email protected]

(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)

Reklama

Reklamos klausimais rašykite

[email protected]

(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)

All Media Digital